Bezlepkové kokosové kopčeky

Bezlepkové kokosové kopčeky

sója vajcia sezam ovos psenica mlieko makkyse arasidy

Bezlepkové kokosové kopčeky sú vyrobené bez alergénov lepku, sóje, vajec a s použitím bezlaktózových produktov aj bez laktózy heart  Naviac na ich výrobu nebudete potrebovať ani štipku prirodzene bezlepkovej či akejkoľvek inej múky. Bezlepkové kokosové kopčeky sú jednoduchým a hlavne rýchlim receptom či už na Vianoce alebo na sviatočný stôl wink  

Hlavnou surovinou v bezlepkových kokosových kopčekoch je strúhaný kokos  yes

Pre potrebnú pevnosť a zároveň pružnosť cesta som na bezlepkové kokosové kopčeky použila xantánovú gumu spolu s kukuričným škrobom ( Maizenou ).

Xantánovú gumu môžete nahradiť guarovou. Viac o ich využití viď odkaz Guarová guma a Xantánová guma  good

Ak trpíte alergiou na kukuricu vymente kukuričný škrob za napríklad tapiokovú múku / škrob. Viac o zámene a využití bezlepkového škrobu viď odkaz Prirodzene bezlepkové škrobové múky  yes

Tukovou zložkou v bezlepkových kokosových kopčekoch je úplne rozpustené bezlaktózové maslo spolu s bezlaktózovou smotanou na šľahanie  victory

Maslo bez laktózy môžete nahradiť kokosovým olejom alebo klasickým maslom. A bezlaktózovú smotanu na šľahanie klasickou smotanou. Rovnako môžete použiť smotanu na šľahanie ako aj na varenie  yes

Sladkosť v bezlepkových kokosových kopčekoch zabezpečí práškový cukor.

Aby bezlepkové kokosové kopčeky nadobudli ešte výraznejšiu chuť, primiešala som do nich citrónovú kôru  kiss


⇒ porcie: cca 50 menších kopčekov   doba prípravy: 10 minút + 15 minút odpočinutie cesta + cca 10 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkové kokosové kopčeky


Ingrediencie

Postup

  1. V rajničke úplne rozpustíme maslo a následne ho necháme vychladnúť aby sa nám pri miešaní nezrazilo ( budeme ho miešať so smotanou ).
  2. V miske zmiešame všetky ostatné ingrediencie okrem bezlaktózového masla a bezlaktózovej smotany na šľahanie na prípravu bezlepkových kokosových kopčekov.
  3. Do vychladnutého bezlaktózového masla vmiešame bezlaktózovú smotanu na šľahanie.
  4. Maslo spolu so smotanou vmiešame do suchej misky ( miešame vareškou ). Cesto je celistvé a jemne lepkavé.
  5. Cesto na bezlepkové kokosové kopčeky necháme 15 minút postáť bez zakrytia pri izbovej teplote ( strúhaný kokos nasaje tekutiny a stáva sa jemnejším a poddajnejším ).
  6. Po 15 minútach si prsty namočíme do vody ( aby sa cesto tak nelepilo ) a na plechu vyloženým papierom na pečenie tvarujeme kopčeky.
  7. Bezlepkové kokosové kopčeky pečieme pri teplote 175°C po dobu cca 10 minút ( záleží od veľkosti kopčekov ).
  8. Upečené bezlepkové kokosové kopčeky sú po upečení veľmi jemné, preto ich necháme na plechu úplne vychladnúť ( vychladnutím získajú potrebnú stabilitu a pevnosť ).

Bezlepkové kokosové kopčeky

Bezlepkové kokosové kopčeky

Počet zobrazení 1 458
 

Zanechať komentár