Bezlepkové linecké koláčiky

Bezlepkové linecké koláčiky

sója sezam psenica ovos mlieko makkyse kukurica arasidy

Bez lineckých koláčikov by snáď ani neboli Vianoce yes  Moje bezlepkové linecké koláčiky sú vyrobené bez alergénov lepku, sóje, kukurice a vďaka použitému bezlaktózovému maslu aj bez alergénu laktózy. Pre jedinečnú chuť bezlepkových lineckých koláčikov som do receptu pridala mandľovú múku  heart 

Bezlepkové linecké koláčiky sú vyrobené kombináciou dvoch prirodzene bezlepkových múk. Sú nimi hladká biela ryžová múka a mandľová múka. Prirodzene bezlepkovú mandľovú múku môžete nahradiť za akúkoľvek inú orechovú múku či mix orechových múk ako napr. kokosovú + mandľovú wink

Škrobovou zložkou v bezlepkových lineckých koláčikoch je tapioková múka / tapiokový škrob. Je je bez chuti, vône a sfarbenia takže Vám konečný efekt lineckých koláčikov rozhodne nepokazí. Tapiokovú múku môžete zameniť za napr. prirodzene bezlepkovú zemiakovú múku. Viac o náhradách škrobových múk viď odkaz Prirodzene bezlepkové škrobové múky  victory

Tukovou zložkou v bezlepkových lineckých koláčikoch je bezlaktózové maslo roztopené na izbovú teplotu. Bezlaktózové maslo môžete zameniť za kokosový olej alebo ak netrpíte alergiou na kravskú bielkovinu klasickým maslo  good

Spojivom bezlepkových lineckých koláčikov sú vajíčka. Ak trpíte alergiou na vajíčka, jednoducho ich nahraďte napríklad jablkovým pyré ( detskou výživou ). Viac o náhradách vajíčok viď odkaz Náhrada vajíčok v kuchyni  heart

Nadýchanosť a zároveň jemnosť bezlepkových lineckých koláčikov dosiahneme použitím prášku do pečiva  victory

Výber lekváru alebo džemu nechávam na Vás  wink


⇒ porcie: 25 už zlepených lineckých koláčikov   doba prípravy: 15 minút + 30 minút odpočinutie cesta + cca 6 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkové linecké koláčiky


Ingrediencie

Postup

  1. V samostatnej miske zmiešame maslo a vajíčka.
  2. V druhej miske zmiešame ostatné suroviny na prípravu bezlepkových lineckých koláčikov.
  3. Suchú misku vmiešame do tukovej ( miešame vareškou alebo najlepšie rukou ).
  4. Cesto po vymiesení je jemne lepkavé a celistvé.
  5. Vymiesené cesto na bezlepkové linecké koláčiky zabalíme do potravinovej fólie a uložíme ho na cca 30 minút do chladničky.
  6. Po 30 minútach cesto vyvaľkáme za pomoci dvoch papierov na pečenie a vykrajujeme koláčiky ( cesto rozhodne nevaľkáme na pomúčenej doske! – linecké koláčiky by sa po upečení mrvili ).
  7. Bezlepkové linecké koláčiky pečieme na plechu vystretom papierom na pečenie pri teplote 180°C po dobu cca 6 minút.
  8. Upečené bezlepkové linecké koláčiky necháme vychladnúť až potom spájame.

Tip: Ako najefektívnejšie pracovať s bezlepkovým tukovým cestom / lineckým viď odkaz Tipy pri pečení s prirodzene bezlepkovými múkami 

Bezlepkové linecké koláčiky

Bezlepkové linecké koláčiky

Počet zobrazení 2 964
 

Zanechať komentár