Bezlepkové mandľové sušienky s brusnicami a orechmi

Bezlepkové mandľové sušienky s brusnicami a orechmi

sója sezam ovos psenica mlieko makkyse kukurica arasidy

Bezlepkové mandľové sušienky s brusnicami a orechmi neobsahujú alergény lepku, sóje, kukurice a s použitím bezlaktózového masla ani alergén laktózy heart  Tieto bezlepkové mandľové sušienky sú po okrajoch jemne chrumkavé a vo vnútri príjemne šťavnaté. 

Bezlepkové mandľové sušienky s brusnicami a orechmi sú vyrobené len z jednej prirodzene bezlepkovej jednodruhovej múky a to mandľovej smile Mandľovú múku môžete zameniť za akúkoľvek inú prirodzene bezlepkovú orechovú múku.

Pre pevnejšiu štruktúru bezlepkových sušienok som do receptu pridala nasekané lieskové orechy. Nahradiť ich môžete napríklad vlašskými orechmi  good

Dostatočné spevnenie bezlepkových mandľových sušienok s brusnicami a orechmi zabezpečí jedno celé vajíčko. Ak trpíte alergiou na vajcia nahraďte ich napríklad detskou jablkovou výživou alebo viď odkaz Náhrada vajíčok v kuchyni  wink

Tukovou zložkou v bezlepkových sušienkach je rozpustené bezlaktózové maslo yes Vymeniť ho môžete za kokosový olej ( rozpustený vo vodnom kúpeli ) alebo, ak netrpíte alergiou na laktózu klasickým maslom.

Kypriacim činidlom v bezlepkových sušienkach s brusnicami a orechmi je prášok do pečiva  victory

Sladkou zložkou v bezlepkových sušienkach je hnedý trstinový cukor ( nahradiť ho môžete bielym kryštálovým ), levanduľový sirup ( akýkoľvek iný svetlý sirup ) a vanilkový extrakt  yes


⇒ porcie: cca 25 sušienok   doba prípravy: 10 minút + 7 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkové mandľové sušienky s brusnicami a orechmi 


Ingrediencie

  • 100 g rozpusteného bezlaktózového masla / kokosového oleja / masla
  • 50 g levanduľového sirupu / akéhokoľvek iného svetlého sirupu
  • 80 g hnedého trstinového cukru / bieleho kryštálového 
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu / vanilkovej arómy
  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 190 g prirodzene bezlepkovej mandľovej múky / akejkoľvek inej orechovej
  • 1 vajce
  • 70 g nasekaných lieskových orechov / akýchkoľvek iných orechov 
  • 60 g sušených brusníc / višní / hrozienok 

Postup

  1. V samostatnej miske vymiešame rozpustené bezlaktózové maslo, hnedý trstinový cukor a levanduľový sirup ( miešame elektrickým mixérom ).
  2. Do tukovej misky primiešame vajíčko, štipku soli, vanilkový extrakt, prášok do pečiva a mandľovú múku. 
  3. Miešame pokiaľ sa všetky suroviny nespoja a nevytvoríme hladké lepkavé cesto. 
  4. Do vymiešaného cesta primiešame nasekané lieskové orechy a sušené brusnice.
  5. Cesto na bezlepkové mandľové sušienky s brusnicami a orechmi je tuhšie a lepkavé.
  6. Za pomoci polievkovej lyžice tvarujeme na plechu vystretom papierom na pečenie sušienky ( ukladáme ich ďalej od seba pretože počas pečenia sa jemne roztiahnú ).
  7. Bezlepkové mandľové sušienky s brusnicami a orechmi pečieme pri teplote 200°C po dobu cca 7 minút alebo pokiaľ sušienky nezhnednú.
  8. Bezlepkové sušienky sú po upečení jemné preto ich pred konzumáciou necháme úplne vychladnúť.

Tip: Pre ešte nabitejšie bezlepkové sušienky primiešajte do cesta malé kúsky čokolády.

Bezlepkové mandľové sušienky s brusnicami a orechmi

Bezlepkové mandľové sušienky s brusnicami a orechmi

Počet zobrazení 1 441
 

Zanechať komentár