Bezlepkové medvedie labky

Bezlepkové medvedie labky

sója sezam psenica ovos mlieko makkyse kukurica arasidy

Moje bezlepkové medvedie labky sú vyrobené bez alergénov akými sú napr. lepok, sója, kukurica, arašidy a laktóza vďaka použitiu bezlaktózového masla heart  Bezlepkové medvedie labky sú jemné a zároveň dostatočne pevné. Naviac formičky, na labky nemusíte potierať tukom či vysypávať múkou  good 

Na bezlepkové medvedie labky budete potrebovať len jednu prirodzene bezlepkovú jednodruhovú múku a to hladkú bielu ryžovú  wink

Škrobovou múkou v bezlepkových medvedích labkách je tapioková múka / tapiokový škrob. Ten môžte nahradiť za napr. zemiakovú múku. Viac o náhradách škrobových múk viď odkaz Prirodzene bezlepkové škrobové múky  yes

Samozrejme medvedie labky by neboli správnymi labkami bez pridania orechov. Ja som použila pomleté vlašské orechy. Nahradiť ich môžete akýmikoľvek inými mletými orechmi či mix ako napr. vlašské + lieskové orechy  kiss

Spojivom v bezlepkových medvedích labkách sú vajíčka. Ak trpíte alergiou na vajíčka nahraďte ich rozmixovaným banánom alebo viac o náhrade vajíčok viď odkaz Náhrada vajíčok v kuchyni  victory

V bezlepkových medvedích labkách je tukovou zložkou bezlaktózové maslo. Použila som roztopené na izbovú teplotu. Ak netrpíte alergiou na kravskú bielkovinu použite klasické maslo.

Aby boli bezlepkové medvedie labky pekne nadýchané použila som prášok do pečiva  smile

Ďalším potrebným činidlom v bezlepkových medvedích labkách je xantánová guma. Vďaka jej použitiu sú labky celistvé a po upečení sa nedrobia.

Pre menej sladšiu verziu bezlepkových medvedích labiek som siahla po agáve sirupe. Ďalšími pochutinami v medvedích labkách sú kakao, mletá škorica, mleté klinčeky, citrónová kôra a samozrejme práškový cukor na obalenie labiek  wink


⇒ porcie: cca 50 labiek  doba prípravy: 15 minút + 1 hodina odpočinutie cesta + 8 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkové medvedie labky


Ingrediencie

Postup

  1. V samostatnej miske zmiešame vareškou bezlaktózové maslo, vajcia a agáve sirup. 
  2. V druhej miske zmiešame všetky ostatné suroviny na prípravu bezlepkových medvedích labiek.
  3. Suchú misku vmiešame do tukovej – najlepšie miesiť rukou.
  4. Vymiesené cesto na bezlepkové medvedie labky je pekne celistvé, hladké a jemne lepkavé.
  5. Cesto po vymiesení zabalíme do potravinovej fólie a uložíme ho na 1 hodinu do chladničky.
  6. Po 1 hodine cestom plníme formičky na medvedie labky.
  7. Bezlepkové medvedie labky pečieme pri teplote 180°C po dobu cca 8 minút alebo kým pekne neposkočia a neoddelia sa od okrajov formičiek.
  8. Ešte teplé bezlepkové medvedie labky vyklopíme z formičiek. 
  9. Labky obaľujeme v práškovom cukre po miernom vychladnutí, pokiaľ sa labky nestabilizujú a nespevnia sa.

Bezlepkové medvedie labky

Bezlepkové medvedie labky

 

Počet zobrazení 1 884
 

Zanechať komentár