Bezlepkové müsli s banánom

Bezlepkové müsli s banánom

vajcia sója sezam ovos psenica mlieko makkyse kukurica arasidy

Jednoduché bezlepkové müsli s banánom zvládne pripraviť hoc aký laik v kuchyni. Aj keď Vám sušenie müsli zaberie trošku viac času určite stoja za to ich vyskúšať wink  Bezlepkové müsli s banánom sú vyrobené bez lepku, sóje, kukurice, vajec, laktózy… Hlavnou surovinou je celá pohánka vďaka ktorej sú müsli ľahko stráviteľné a energeticky hodnotné  heart 

Bezlepkové müsli s banánom sú vyrobené kombináciou pohánky so semienkami, orechmi a banánom  good

Použila som celú pohánku deň vopred namočenú vo väčšom množstve vody. Ak sa Vám však nechce predlžovať čas prípravy môžete použiť aj pohánkové vločky. Viac o pohánke viď odkaz Pohánková múka  heart

Bezlepkové müsli s banánom si môžete vyskladať podľa Vašej chuti. Ja som použila slnečnicové, tekvicové a konopné semienka s ryžovými vločky.

Keďže obľubujem orechy prisypala som do bezlepkových müsli s banánom aj vlašské orechy. Skvelé sú aj lieskové  kiss

Potrebnou tukovou zložkou v bezlepkových müsli s banánom je kokosový olej. Dodá müsli príjemnú chuť a vôňu. Nahradiť ho môžete olivovým olejom.

Ako sladidlo som použila agáve sirup. Siahnuť však môžete aj po datľovom sirupe alebo mede  smile

Sirup spolu s rozmixovaným banánom nie sú len sladidlom ale ja perfektným spojivom všetkých surovín v müsli na dotvorenie chrumkavého, granulovaného, zapečeného müsli.

Do bezlepkových müsli s banánom som pridala len jednu koreninu a to mletú škoricu  victory


⇒ porcie: cca 550 g müsli   doba prípravy: 10 minút + cca 8 hodín namáčanie pohánky + cca 10 hodín sušenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkové müsli s banánom


Ingrediencie

  • 175 g surovej celej pohánky
  • 100 g vlašských orechov / lieskových
  • 25 g slnečnicových semienok
  • 25 g tekvicových semienok
  • 50 g konopných semienok
  • 100 g ryžových vločiek
  • 1 zrelý banán
  • 3 polievkové lyžice kokosového oleja ( rozpusteného vo vodnom kúpeli ) / olivového
  • 4 polievkové lyžice agáve sirupu / datľového
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice
  • štipka soli

Postup

  1. Celú pohánku zalejeme väčším množstvom vody a necháme ju namáčať po dobu cca 8 hodín. Po 8 hodinách pohánku viackrát prepláchneme a necháme ju v sitku vysušiť od vody.
  2. Vlašské orechy jemne popučíme. Kokosový olej rozpustíme vo vodnom kúpeli. Banán rozmixujeme na kašu.
  3. V miske zmiešame všetky ingrediencie na prípravu bezlepkového müsli s banánom ( miešame rukou ).
  4. Vymiešanú zmes na bezlepkové müsli s banánom rovnomerne nanesieme na plech vystretý papierom na pečenie ( nanášame tenkú vrstvu aby sa müsli poriadne presušili ).
  5. Müsli pečieme pri teplote 45°C po dobu cca 10 hodín alebo pokiaľ bezlepkové müsli s banánom nie je chrumkavé / suché.
  6. Upečené müsli po vychladnutí skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

Tip: Vyskúšajte aj ďalší recept na domáce müsli viď odkaz Pečené bezlepkové müsli  good

Bezlepkové müsli s banánom

Bezlepkové müsli s banánom

Počet zobrazení 303
 

Zanechať komentár