Bezlepkové ovsené sušienky

Bezlepkové ovsené sušienky

vajcia sója sezam psenica orechy mlieko makkyse arasidy

Veľmi jednoduché bezlepkové ovsené sušienky sú vyrobené bez alergénov lepku, sóje, vajec, orechov, … a keďže som použila bezlaktózové produkty akými sú mlieko a maslo sú vhodné aj pre ľudí trpiacimi laktózovou intoleranciou  heart Bezlepkové ovsené sušienky obsahujú 100 % bezlepkovú ovsenú múku spolu so 100 % bezlepkovými ovsenými vločkami  yes 

Bezlepkové ovsené sušienky sú vyrobené kombináciou troch prirodzene bezlepkových jednodruhových múk a to hladkou kukuričnou múkou, hladkou bielou ryžovou múkou a hladkou 100 % bezlepkovou ovsenou múkou, ktorá nebola spracovaná na spoločnej linke s obilninami obsahujúcimi lepok  wink

Kukuričná múka spolu s ryžovou zabezpečia sušienkam správne chrumkavé a jemné cesto preto by som tieto dve spomínané múky určite nezamieňala yes Naviac sa perfektne dopĺňajú s obsahom sacharidov a bielkovinami a rovnako aj farebným kontrastom. Viac o nich viď odkaz Ryžová múka a Prirodzene bezlepkové škrobové múky  good

Doplnkovou a zároveň treťou použitou múkou v bezlepkových ovsených sušienkach je 100 % bezlepková ovsená múka. Ovsená múka má schopnosť viazať tekutiny a tým vytvárať gélovú textúru cesta. Okrem jej jemne orechovej chuti má vysokú energetickú a nutričnú hodnotu, ďalej je bohatým zdrojom vlákniny, obsahuje lecitín, vitamíny skupiny B, …  heart  Ak však trpíte alergiou na ovos nahradiť ju môžete za napríklad cirokovú múku alebo za polovičný podiel quinovú múku. Obe spomenuté múky sú prirodzene bezlepkové  victory

Keďže bezlepkové ovsené sušienky sú z tukového cesta použila som bezlaktózové maslo. Viac o bezlepkovom tukovom ceste viď odkaz Tipy pri pečený s prirodzene bezlepkovými múkami  victory

Pre zamedzenie drobivosti sušienok som pridala do receptúry vlákninu vo forme psyllia ( skorocelu indického ). Vďaka nemu sú bezlepkové ovsené sušienky pevnejšie a celistvejšie  good

Kypriacim činidlom v bezlepkových ovsených sušienkach je prášok do pečiva. Nahradiť ho môžete jedlou sódou.


⇒ porcie: 25 sušienok ( veľkosť lineckých )   doba prípravy: 10 minút + 10 minút tuhnutie cesta + cca 6 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkové ovsené sušienky


Ingrediencie

Postup

  1. V miske zmiešame vareškou alebo rukou všetky ingrediencie na prípravu bezlepkových ovsených sušienok.
  2. Cesto je po vymiesení jemne lepkavé, celistvé a tukové ako na linecké.
  3. Takto pripravené cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho po dobu 10 minút stuhnúť v chladničke.
  4. Po 10 minútach s pomocou dvoch papierov na pečenie cesto vyvaľkáme ( hrúbku nechám na Vás ja som vaľkala ako na linecké ).
  5. S pomocou pohára alebo formičky vykrajujeme kruhy ktoré prenesieme na plech vystretý papierom na pečenie.
  6. Bezlepkové ovsené sušienky pečieme pri teplote 225 °C po dobu 6 – 7 minút ( do zlatista ).
  7. Upečené bezlepkové ovsené sušienky necháme po upečení jemne vychladnúť nakoľko sú ihneď po upečení ešte krehké ( chladnutím sa stabilizujú t.j. sa spevnia ).

Bezlepkové ovsené sušienky

Bezlepkové ovsené sušienky

Počet zobrazení 290
 

Zanechať komentár