Bezlepkový citrónový koláč s kokosom

Bezlepkový citrónový koláč s kokosom

sója sezam psenica ovos mlieko makkyse kukurica arasidy

Bezlepkový citrónový koláč s kokosom je vyrobený bez alergénov lepku, sóje, kukurice, arašidov a keďže na jeho prípravu netreba siahnuť po výrobkoch obsahujúcich laktózu je vhodný aj pre ľudí trpiacimi laktózovou intoleranciou heart Citrónový koláč s kokosom je príjemne osviežujúci a krehký vďaka použitej kombinácií strúhaného kokosu spolu s citrónovou kôrou a šťavou.Na bezlepkový citrónový koláč s kokosom som použila len jednu prirodzene bezlepkovú jednodruhovú múku a to mandľovú good

Mandľová múka má nízky glykemický index a naviac obsahuje veľa zdravých tukov, bielkovín a len malé množstvo sacharidov. Výnimočnosť mandľovej múky spočíva v jej jednoduchej výrobe, nakoľko si ju môžete vyrobiť v pohodlí domova  victory Recept ako si ju vyrobíte viď odkaz Prirodzene bezlepková mandľová, kokosová a lieskovcová múka

Použitý strúhaný kokos v bezlepkovom citrónovom koláči s kokosom je základňou koláča. Okrem potrebnej pevnosti cesta dodáva koláču aj  jeho špecifickú kokosovú vôňu a chuť… Koláč chutí ako kokoska kiss

Tukovou zložkou v bezlepkovom citrónovom koláči s kokosom je kokosový olej. Kokosový olej som zvolila skrz použitý strúhaný kokos  wink Viac o kokosovom oleji viď odkaz Kokosový olej

Pre sladšiu chuť a zdravšiu verziu bezlepkového citrónového koláča s kokosom som do receptúry primiešala kvetový med. Použiť môžete aj agáve sirup alebo akýkoľvek iný tekutý med yes

Spojivom všetkých surovín sú vaječné bielka. S ich požitím je cesto jemnejšie a zamedzuje drobivosť.

Citrónová glazúra sa skladá z vaječných žĺtkov, kvetového medu, mandľovej múky a samozrejme z citrónovej kôry a citrónovej šťavy. Mňam kiss


⇒ porcie: 1 koláč ( objem formy 1½ L )   doba prípravy: 10 minút + cca 25 minút pečenie + chladnutie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkový citrónový koláč s kokosom


Ingrediencie

• citrónová glazúra •

Ingrediencie

Postup

  1. Formu s objemom 1½ L vystrieme papierom na pečenie.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme kokosový olej.
  3. V samostatnej miske vymiešame vaječné bielka do tuhej konzistencie.
  4. Vo väčšej miske zmiešame všetky ostatné ingrediencie spolu s rozpusteným kokosovým olejom na prípravu bezlepkového citrónového koláča s kokosom ( miešame vareškou ).
  5. Nakoniec opatrne primiešame vyšľahané vaječné bielka ( konzistencia cesta je tuhá, mastnejšia ).
  6. Cesto s pomocou varešky vložíme do vopred pripravenej formy a povrch zarovnáme.
  7. Bezlepkový citrónový koláč s kokosom pečieme pri teplote 175°C po dobu 10 minút.
  8. Po 10 minútach necháme koláč úplne vychladnúť.
  9. Medzitým si pripravíme citrónovú glazúru: do vaječných žĺtkov pridáme kvetový med a mixérom vyšľaháme pokiaľ nám nevznikne krém. Nakoniec do krému vložíme citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru z dvoch citrónov a mandľovú múku ( konzistencia citrónovej glazúry je liata ). Citrónovú glazúru nalejeme na vychladnutý koláč a dáme ho znovu piecť pri teplote 175°C po dobu cca 13 minút alebo pokiaľ povrch pekne nestmavie ( citrónová glazúra je po upečení na povrchu pevnejšia a vo vnútri penová, jemná ).
  10. Upečený bezlepkový citrónový koláč s kokosom necháme vychladnúť, najlepšie v chladničke.

Tip: Bezlepkový citrónový koláč s kokosom podávame posypaný práškovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.

Bezlepkový citrónový koláč s kokosom

Bezlepkový citrónový koláč s kokosom

Počet zobrazení 1 315
 

Zanechať komentár