Bezlepkový hruškový crumble

Bezlepkový hruškový crumble

sója vajcia sezam psenica ovos mlieko makkyse kukurica arasidy

Bezlepkový hruškový crumble je snáď tým najjednoduchším koláčom na svete  laugh Zaberie Vám nie len málo času ale aj málo špinavých riadov. Stačí Vám len zapekacia miska alebo forma a už len vrstviť. Bezlepkový hruškový crumble neobsahuje alergény lepku, vajec, laktózy, sóje či kukurice. Na jeho prípravu netreba ani štipku akejkoľvek prirodzene bezlepkovej múky  wink 

 Na prípravu bezlepkového hruškového crumble budete potrebovať hrušky, ktoré sú základom crumble  yes Pre ich výraznejšiu chuť a šťavnatosť som ich po nakrájaní nechala chvíľu marinovať v citrónovej šťave spolu s citrónovou kôrou a mletou škoricou.

Aby mal bezlepkový hruškový crumble tú správnu drobivú štruktúru, použila som nasekané kešu oriešky spolu s mandľami. Oriešky si môžete zameniť za Vaše obľúbené. Dôležité je aby neboli solené  sarcastic

Pre zdokonalenie a vláčnosť som pridala do zmesi s orechmi celú, uvarenú pohánku. Vďaka pohánke bude crumble lepšie držať pokope a nebude mať príliš mdlú chuť po samotných orechoch  good

Tukovou zložkou v bezlepkovom hruškovom crumble je kokosový olej. Jemne podčiarkne chuť a spojí všetky suroviny yes  Ak Vám prekáža jeho príchuť môžete ho zameniť za bezlaktózové maslo.

Ako sladidlo som použila domáci černicový sirup so škoricou. Mňam ok Samozrejme môžete použiť akýkoľvek iný podľa vlastného výberu.


⇒ porcie: cca 8   doba prípravy: 20 minút + cca 35 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkový hruškový crumble 


Ingrediencie

Postup

  1. Hrušky si nakrájame na plátky. 
  2. Pomocou strúhadla nastrúhame citrónovú kôru. Citrón vyžmýkame.
  3. Nakrájané hrušky posypeme mletou škoricou, kôrou z citróna a prelejeme citrónovou šťavou.
  4. Premiešame ich rukou a necháme chvíľku marinovať, kým si nachystáme ostatné suroviny na prípravu bezlepkového hruškového crumble.
  5. Celú pohánku premyjeme a dáme variť na cca 15 minút. Varíme v dostatočnom množstve osolenej vody.
  6. Kešu a mandle nasekáme na menšie kúsky.
  7. Uvarenú a jemne vychladnutú pohánku zmiešame s nasekanými kešu a mandľami. 
  8. Primiešame kokosový olej a černicový sirup.
  9. Hrušky poukladáme do vymastenej zapekacej misky ( priemer 24 cm ) a vrstvíme orechovou mrveničkou.
  10. Bezlepkový hruškový crumble pečieme pri teplote 175ºC po dobu 35 minút, alebo kým okraje jemne nezhnednú.

Tip: Bezlepkový hruškový crumble je vynikajúci, ak ho prelejete pred podávaním medom.

Bezlepkový hruškový crumble

Bezlepkový hruškový crumble

Počet zobrazení 553
 

Zanechať komentár