Cícerovo – reďkovková nátierka

Cícerovo – reďkovková nátierka

soja vajcia sezam psenica ovos orechy mlieko makkyse kukurica arasidy

Vzhľadom na to, že sa mi pomalinky ale isto rozrastá kategória pekáreň, zapojila som svoju fantáziu aby ste si mali aj čo natrieť na pečivo.

Dnešné raňajky: „ Cícerovo – reďkovková nátierka. ″ Cícer je spomedzi všetkých strukovín tou najkvalitnejšou pre ľudský organizmus, pretože z neho najmenej nadúva. Obsahuje vápnik, železo a vitamín B15. Tiež je dobrým zdrojom esenciálnej aminokyseliny -lyzínu.


⇒porcie: 6   doba prípravy: 15 minút + 14 hodín máčanie a varenie   náročnosť: jednoduchá⇐

Cícerovo – reďkovková nátierka


 

Ingrediencie

  • 200 g cíceru (môžete použiť aj konzervovaný)
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 6 kusov reďkoviek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  1. Cícer si namáčame najmenej na 12 hodín do vody.
  2. Potom cícer varíme v neosolenej vode 2 hodiny do mäkka (ak použijete konzervovaný cícer bod č.1. a 2. vynecháme smile.
  3. Nakrájame si jarnú cibuľku, cesnak, reďkovky a primiešame ku scedenému cíceru.
  4. Všetky suroviny spolu rozmixujeme a dochutíme.

Tip: Cícerovo – reďkovkovú nátierku môžme podávať ako ku chlebíku tak aj v prípade väčšieho množstva oleja ku chipsom ako dip. Keďže cícer je veľmi suchý olejom moc nešetrite.

Počet zobrazení 239
 

Zanechať komentár