Krémová zeleninová polievka

Krémová zeleninová polievka

soja vajcia sezam ovos psenica orechy mlieko makkyse kukurica arasidy

Jedna z mojich obľúbených polievok. Obohatená o domáci slepačí vývar zo sliepky z poctivej slovenskej farmy, ktorú kupujem vo farmamarkete (viď odporúčam stránky). Keďže tu ešte stále máme sezónu mrkvy a brokolice, táto zelenina bude základom celého receptu. 

Krémová zeleninová polievka je v zložení mrkvy, ktorá nás okrem betakaroténu a karoténu postaví na nohy vďaka jej regeneračným účinkom a brokolicou si doplníme dennú dávku vlákniny.

Táto polievka sa dá konzumovať ako teplá tak aj studená, takže nás dokáže osviežiť v každom počasí. Náročnosť prípravy je minimálna a výsledok maximálny.


⇒porcie: 6   doba prípravy: 30 minút    náročnosť: jednoduchá⇐

Krémová zeleninová polievka


Ingrediencie

  • 1 ks cibule
  • 500 g brokolice
  • 500 g mrkvy ( ja som použila baby- mrkvu )
  • ½ dcl olivového oleja
  • 1 l slepačieho vývaru
  • soľ
  • čierne korenie

 

Postup

  1. Najskôr si nakrájame cibuľu na kocky (budeme mixovať tak nemusíte dbať na vzhľad).
  2. Cibuľu speníme do zlatista na olivovom oleji. Medzitým si nakrájame brokolicu spolu s mrkvou a pridáme ich ku cibuli a restujeme, kým nepustia šťavu (restovaním čerstvej zeleniny dosiahneme výraznejšiu chuť a vôňu).
  3. Potom zalejeme vývarom a varíme do mäkka.
  4. Keď už máme zeleninu mäkkú, všetko zmixujme.
  5. Vrátime zmixovanú polievku späť do hrnca, ochutíme a krátko prevaríme. 

Tip: Krémová zeleninová polievka sa konzumujeme samotná alebo s chlebom knäckebrot.

Krémová zeleninová polievka

Počet zobrazení 2 019
 

Zanechať komentár