Kuracie na šafrane s mrkvovo- cuketovými plackami

Kuracie na šafrane s mrkvovo- cuketovými plackami

soja sezam psenica ovos orechy mlieko makkyse kukurica arasidy

Pred dovolenkou sa nikomu nechce vyvárať honosné menu pod ktorým sa bude ohýbať stôl a ja nebudem výnimkou. V jednoduchosti je krása, preto dnešný recept bude z kategórie Fit receptov, pretože kombinácia kuracieho mäsa a zeleniny je ľahko stráviteľná.

Kuracie mäso z voľného chovu nás obohatí o vitamín B a poskytne nám potrebné železo a fosfor. Tým, že som kuracinu pomaly dusila a nepoužila žiadne zázraky na zahustenie, je ľahko stráviteľná. Mrkvovo- cuketové placky som spojila len vajíčkom a hladkou pohánkovou múkou, ktorá má pozitívne účinky na tráviaci trakt. Dnešné menu: „ Kuracie na šafrane s mrkvovo- cuketovými plackami.″


⇒porcie: 4  doba prípravy: 60 minút  náročnosť: jednoduchá⇐

Kuracie na šafrane s mrkvovo- cuketovými plackami


• Placky •

Ingrediencie

  • 250 g mrkvy
  • 200 g cukety
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ks vajce
  • 100 g hladkej pohánkovej múky
  • soľ 
  • majorán

• Mäso •

Ingrediencie

  • 800 g kuracieho mäsa
  • 1 ks cibule
  • 1 dcl olivového oleja
  • čierne korenie
  • soľ
  • šafran

Postup

  1. Očistíme si zeleninu. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a cuketu na hrubšom, aby sme ju zbytočne nezbavili vody. Pridáme prelisovaný cesnak, hladkú pohánkovú múku, vajce a dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom. 
  2. Na rozpálenej panvici s malým množstvom olivového oleja si klasickým spôsobom pripravíme placky.
  3. Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na plátky. Plátky cibule restujeme na oleji do zlatista, potom pridáme mäso a po orestovaní mierne podlejeme vodou. Ochutíme a dusíme do mäkka.

TIP: Kuracie na šafrane s mrkvovo- cuketovými plackami podávame s jarnou cibuľkou alebo syrom.

Kuracie na šafrane s mrkvovo- cuketovými plackamiKuracie na šafrane s mrkvovo- cuketovými plackami

Počet zobrazení 467
 

Jeden komentár

Zanechať komentár