Malinové mafiny bez lepku

Malinové mafiny bez lepku

sója sezam ovos psenica orechy mlieko makkyse arasidy

Malinové mafiny bez lepku sú vyrobené bez alergénov lepku, sóje, orechov, arašidov a mlieka. Vďaka použitým bezlaktózovým výrobkom akými sú smotana a kokosový olej sú vhodné pre ľudí trpiacimi laktózovou intoleranciou heart  Malinové mafiny sú pekne nadýchané a s použitím čerstvých malín príjemne osviežujúce vo vnútri.  Vyšľahaná bezlaktózová smotana spolu s malinami a lístkami mäty dodajú mafinám štipku výnimočnosti  good 

Na malinové mafiny bez lepku som použila dve prirodzene bezlepkové jednodruhové múky a to hladkú bielu ryžovú múku a mandľovú múku  yes

Vďaka použitiu bielej ryžovej múky a mandľovej sú mafiny pekne celistvé a jemné. Neutrálna chuť bielej ryžovej múky a špecifická orechová chuť mandľovej múky je naozaj fantastickou kombináciou na výrobu ovocných mafin. Vynikajúco sa k sebe hodia nie len skrz ich farbu ale aj vďaka ich obsahu bielkovín a sacharidov, takže sa malinové mafiny bez lepku nemelia  wink  Recept ako si doma vyrobíte mandľovú múku viď odkaz Prirodzene bezlepková mandľová, kokosová a lieskovcová múka  kiss

Škrobovou zložkou v malinových mafinách bez lepku je prirodzene bezlepkový kukuričný škrob – Maizena. Ak trpíte alergiou na kukuricu nahradiť ho môžete tapiokovým škrobom. Viac o ich použití viď odkaz Prirodzene bezlepkové škrobové múky  victory

Spojivom všetkých surovín v malinových mafinách bez lepku sú celé vajíčka. Rovnako ako funkciu spojiva slúžia v receptúre aj ako zvláčňujúca zložka. Pri alergii na vajíčka použite napríklad detskú jablkovú výživu, viac o náhrade vajíčok viď odkaz Náhrada vajíčok v kuchyni  yes

Pre zdvojnásobnenie objemu malinových mafin bez lepku som siahla po prášku do pečiva. Rovnako dobrou náhradou je aj vinný kmeň alebo jedlá sóda  yes

Tukovou zložkou v malinových mafinách bez lepku je kokosový olej. Nahradiť ho môžete aj za bezlaktózové maslo.

Pre dosiahnutie správnej štruktúry cesta som opäť použila vlákninu vo forme psyllia ( skorocelu indického ). Určite na ňu pri pečení nezabudnite  good


⇒ porcie: cca 10 väčších mafin   doba prípravy: 10 minút + cca 20 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Malinové mafiny bez lepku


Ingrediencie

Postup

  1. V rajničke rozpustíme kokosový olej.
  2. V miske zmiešame všetky ingrediencie okrem malín na prípravu malinových mafin bez lepku ( miešame mixérom ).
  3. Následne do cesta vmiešame rozpustený kokosový olej.
  4. Vyšľahané cesto na malinové mafiny bez lepku má liatu konzistenciu.
  5. Cesto vlejeme do mafinových košíčkov do 1 polovice a do každého košíčku vložíme jednu čerstvú malinu ktorú zalejeme druhou polovicou cesta.
  6. Malinové mafiny bez lepku pečieme pri teplote 175 °C po dobu cca 20 minút.
  7. Upečené malinové mafiny bez lepku necháme úplne vychladnúť.
  8. Bezlaktózovú smotanu vyšľaháme a s pomocou zdobiaceho sáčku nanesieme na vychladnuté malinové mafiny bez lepku. Ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.

 heart Odporúčam vyskúšať aj ďalšie recepty na bezlepkové mafiny: 

Malinové mafiny bez lepku

Malinové mafiny bez lepku

Malinové mafiny bez lepku

Počet zobrazení 561
 

Zanechať komentár