Maslové srdiečkové keksíky

Maslové srdiečkové keksíky

sója vajcia sezam ovos orechy psenica mlieko makkyse arasidy

Maslové srdiečkové keksíky neobsahujú alergény akými sú lepok, vajcia, laktózu, sóju a orechy. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových jednodruhových múk. 6. tip na valentínsku chuťovku pred najsladším dňom v roku  heart 

Na maslové srdiečkové keksíky budeme potrebovať bezlepkovú bielu ryžovú, cirokovú, tapiokovú a kukuričnú múku. Bielu ryžovú múku môžete zameniť za prirodzene bezlepkovú celozrnnú ryžovú. Cirokovú múku môžete zameniť za prirodzene bezlepkovú hladkú pohánkovú ( samozrejme keksíky budú tmavšej farby ). Kukuričnú múku zasa za prirodzene bezlepkovú zemiakovú. Vďaka použitému bezlaktózovému maslu sú keksíky jemné a nedrobivé. Bezlaktózové maslo môžete nahradiť kokosovým maslom alebo kokosovým olejom ( nerozpusteným vo vodnom kúpeli ). Med a bazový sirup dodajú keksíkom príjemnú sladšiu chuť a spoja všetky ingrediencie pekne dokopy good


⇒porcie: cca 25 keksíkov   doba prípravy: 15 minút + 15 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá⇐ 

Maslové srdiečkové keksíky


Ingrediencie

  • 150 g prirodzene bezlepkovej bielej ryžovej múky/ celozrnnej ryžovej
  • 50 g prirodzene bezlepkovej cirokovej múky/ hladkej pohánkovej
  • 50 g prirodzene bezlepkovej kukuričnej múky/ zemiakovej
  • 25 g prirodzene bezlepkovej tapiokovej múky
  • 1 lyžička gurovej gumy/ xantánovej
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 75 g medu/ agáve
  • 100 g bezlaktózového masla/ kokosového/ nátierkového
  • 2 polievkové lyžice bazového sirupu/ akéhokoľvek iného bieleho 
  • 2 – 3 polievkové lyžice vlažnej vody

Postup

  1. Vo väčšej miske zmiešame bezlepkovú ryžovú, cirokovú, kukuričnú a tapiokovú múku.
  2. Do zmesi múk pridáme guarovú gumu, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  3. V rajničke na miernom ohni roztopíme bezlaktózové maslo s medom.
  4. Maslo s medom a bazový sirup vmiešame do suchej misky ( ryžová múka, … ).
  5. Rukou vymiesime a pomaly pridávame vlažnú vodu.
  6. Cesto je tuhšie, nelepivé – maslové.
  7. Hotové cesto na maslové srdiečkové keksíky premiestníme na papier na pečenie.
  8. S pomocou druhého papiera na pečenie ( uložíme ho na vrch cesta ) vyvaľkáme cesto o hrúbke cca 0,5 – 1 centimeter.
  9. Vykrajujeme srdiečka.
  10. Vykrojené maslové srdiečkové keksíky uložíme na plech vystretým papierom na pečenie. 
  11. Srdiečka jemne poprepichuje vidličkou a pečieme pri teplote 175ºC po dobu 12 – 15 minút.

P.S. Maslové srdiečkové keksíky prepichujeme vidličkou aby po upečení ostali jemne krehké a nestvrdli.

Maslové srdiečkové keksíkyMaslové srdiečkové keksíky

Počet zobrazení 1 118
 

Zanechať komentár