Orechová torta so šľahačkou bez lepku

Orechová torta so šľahačkou bez lepku

sója sezam ovos psenica mlieko makkyse kukurica arasidy

Orechová torta so šľahačkou bez lepku je okrem lepku vyrobená aj bez alergénov sóje, kukurice, arašidov, … Vzhľadom na použitú bezlaktózovú smotanu na šľahanie je táto torta vhodná aj pre ľudí trpiacimi laktózovou intoleranciou  heart Keďže na výrobu orechovej torty so šľahačkou bez lepku netreba použiť ani zrnko akejkoľvek jednodruhovej bezlepkovej múky, hlavnými surovinami sú mleté orechy spolu s celými vajíčkami.

Orechová torta so šľahačkou bez lepku sa skladá z dvoch hlavných surovín akými sú mleté orechy a celé vajcia kiss

Tentokrát som do orechovej torty so šľahačkou bez lepku použila mix orechov a to mleté vlašské a lieskovcové orechy. Podľa chuti si môžete nakombinovať akékoľvek iné Vami obľúbené mleté orechy alebo môžete použiť len jeden druh victory

Ako sladidlo v orechovej torte so šľahačkou bez lepku som siahla po práškovom cukre a to pre jednoduchosť a hlavne rýchlosť prípravy orechového korpusu. Môžete ho však zameniť aj za hnedý trstinový alebo fruktózový cukor wink

Potrebným spojivom na orechový tortový korpus sú celé vajíčka. S ich použitím orechový korpus pekne drží pokope a nakoľko vajíčka slúžia aj ako zvláčnujúca zložka je korpus jemný a nadýchaný  good Ak trpíte alergiou na vajíčka, samozrejme je možné ich nahradiť, aj keď je to trošku komplikovanejšie vzhľadom na množstvo použitých vajíčok … ako ich možno nahradiť Vám pomôže článok o náhrade vajíčok viď odkaz Náhrada vajíčok v kuchyni yes Samozrejme treba rátať s odlišnou štruktúrou orechového korpusu !

Šľahačková glazúra orechovej torty so šľahačkou bez lepku je v zložení bezlaktózovej smotany na šľahanie spolu s vanilkovým cukrom, vanilkovou esenciou a hnedým trstinovým cukrom. Mňam  kiss

Samotnou dekoráciou na orechovej torte so šľahačkou bez lepku sú čerstvé jahody. Keďže je teraz ich sezóna v plnom prúde siahla som práve po nich. Nahradiť ich môžete aj inými druhmi ovocia smile


⇒ porcie: torta o priemere 24 cm   doba prípravy: 15 minút + cca 30 minút pečenie + chladnutie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Orechová torta so šľahačkou bez lepku


• korpus •

Ingrediencie

  • 4 celé vajcia / náhrada vajíčok v kuchyni
  • 160 g práškového cukru / hnedého trstinového
  • 160 g mletých lieskovcových orechov / akýchkoľvek iných
  • 90 g mletých vlašských orechov / akýchkoľvek iných
  • + olej / tuk na vymastenie okrajov tortovej formy

• šľahačková glazúra •

Ingrediencie

  • 2 dcl bezlaktózovej smotany na šľahanie / smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica hnedého trstinového cukru / bieleho kryštálového
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • štipka vanilkovej esencie
  • + čerstvé jahody / akékoľvek iné ovocie

Postup

  1. Dno tortovej formy vystrieme papierom na pečenie a okraje vymastíme olejom.
  2. V miske vymiešame práškový cukor spolu s celými vajíčkami a nakoniec primiešame mleté orechy ( miešame mixérom ).
  3. Vymiešané hladké, liate cesto vlejeme do predpripravenej tortovej formy.
  4. Orechový korpus pečieme pri teplote 170°C po dobu cca 30 minút ( do zlatista ).
  5. Upečený korpus na orechovú tortu so šľahačkou bez lepku necháme úplne vychladnúť.
  6. Šľahačková glazúra: bezlaktózovú šľahačku spolu s hnedým trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom a vanilkovej esencie vymiešame a nanesieme na vychladnutý orechový korpus.
  7. Nakoniec na šľahačkovú glazúru poukladáme nakrájané čerstvé jahody a môžeme ihneď konzumovať.
  8. Hotovú orechovú tortu so šľahačkou bez lepku skladujeme v chladničke.

Tip: Nakoľko šľahačková glazúra na orechovej torte bez lepku úplne nestuhne, túto tortu môžete ihneď po ozdobení konzumovať smile

heart vyskúšajte aj iné osviežujúce bezlepkové múčniky / dezerty:

Orechová torta so šľahačkou bez lepku

Orechová torta so šľahačkou bez lepku

Počet zobrazení 694
 

Zanechať komentár