Orechové pusinky bez lepku

Orechové pusinky bez lepku

sója sezam psenica ovos mlieko makkyse kukurica arasidy

Orechové pusinky bez lepku sú klasickými biekovými pusinkami s pridaním mletých vlašských orechov kiss  Sú vyrobené bez alergénov lepku, sóje, kukurice, arašidov a keďže na ich prípravu netreba žiadne mliečne výrobky sú vhodné aj pre ľudí trpiacimi laktózovou intoleranciou heart  Orechové pusinky bez lepku sú príjemné nadýchané, jemne chrumkavé s charakteristickou chuťou po použitých orechoch. 

Rovnako ako čisté bielkové pusinky ani na prípravu orechových pusiniek bez lepku nebudete potrebovať žiadnu prirodzene bezlepkovú jednodruhovú múku  yes

Hlavnou surovinou na výrobu orechových pusiniek bez lepku sú vaječné bielka vyšľahané do tuhej, hustej hmoty.

Pre dokonalé hladké a nadýchané pusinky sa odporúčam riadiť mojimi radami a skúsenosťami :

  • nikdy nepoužívajte vajíčka z chladničky ale siahnite po vajíčkach uskladnených pri izbovej teplote ( min 10 hodín pred výrobou bielkovej hmoty si vajíčka vytiahnite na kuchynskú dosku ).  Rýchlejšie sa vyšľahajú a následne pekne držia svoj tvar
  • vaječné bielka vždy šľahajte v čistej, suchej miske najlepšie v sklenenej, kameninovej alebo antikorovej. Rozhodne neodporúčam používať plastové misky
  • vaječné bielka najskôr šľaháme mixérom na stredných otáčkach a po načuchorení bielok ( nie sú viditeľné bublinky ) zvýšiť obrátky na maximum
  • po načuchorení bielkovej hmoty postupne v malých množstvách pridávame práškový cukor a citrónovú šťavu. Na citrónovú šťavu nezabúdajte, vďaka jej použitiu budú pusinky dostatočne pevné a hladké
  • správne vyšľahaná bielková hmota by mala po odstránení metiel vytvoriť tuhí neliaty špic
  • celková doba šľahania bielkovej hmoty je cca 10 minút  wink

Použité mleté vlašské orechy v orechových pusinkách bez lepku vmiešavame do bielkovej hmoty až nakoniec. Vmiešavame už len jemne s použitím varešky  good

Vlašské orechy môžete nahradiť akýmikoľvek Vašimi obľúbenými orechmi. Rovnako môžete použiť aj orechové múky. Recept ako si ich doma jednoducho pripravíte viď odkaz Prirodzene bezlepková mandľová, kokosová a lieskovcová múka  wink


⇒ porcie: cca 35 väčších pusiniek   doba prípravy: 10 minút + 10 minút šľahanie + 30 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Orechové pusinky bez lepku


Ingrediencie

  • 2 vaječné bielka
  • 50 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 50 g mletých vlašských orechov / akýchkoľvek iných orechov / prirodzene bezlepkovej orechovej múky
  • + menšie kúsky orechy na ozdobu

Postup

  1. V sklenenej, kameninovej alebo antikorovej miske mixérom na stredných otáčkach šľaháme vaječné bielka.
  2. Po načuchorení bielkovej hmoty postupne pridávame práškový cukor a na mixéri zvýšime otáčky na maximum.
  3. Po vymiešaní cukru pridáme citrónovú šťavu.
  4. Bielka celkovo šľaháme cca 10 minút pokiaľ nebude bielková hmota pevná, lesklá a tuhá.
  5. Nakoniec vareškou jemne vmiešame po častiach mleté vlašské orechy.
  6. S pomocou zdobiaceho sáčku nanášame krúživým pohybom ruky na plech vystretý papierom na pečenie väčšie pusinky. 
  7. Orechové pusinky bez lepku ozdobíme kúskami orechov a dáme ich piecť pri teplote 125°C po dobu 30 minút alebo pokiaľ nie sú na povrchu úplne suché.

Orechové pusinky bez lepku

Orechové pusinky bez lepku

Počet zobrazení 517
 

Zanechať komentár