Palacinky bez lepku, laktózy a vajec

Moja kuchyňa sa opäť zmenila na miesto, kde vznikajú kulinárske experimenty, a tentoraz sa z nej vyklubali palacinky bez lepku, laktózy a vajec. Tieto lahôdky sú nielen pre tých s alergiou na určité potraviny, ale aj pre tých, ktorí hľadajú nové a zdravé alternatívy. Okrem týchto alergénov obsahujú tieto palacinky aj množstvo ďalších zaujímavých surovín, ktoré sa zaslúžia o ich výnimočnú chuť a konzistenciu.

Vylepšený recept bezlepkových palaciniek

Tieto palacinky bez lepku, laktózy a vajec majú jedinečný recept, ktorý spojuje dve prirodzene bezlepkové múky: hladkú pohánkovú a hladkú bielu ryžovú múku. Ak sa vám nechce pripravovať palacinky týmto pracným spôsobom, môžete vyskúšať zmes na prípravu bezlepkových palaciniek.

 

Táto kombinácia nie je len výnimočná pre svoju farebnú harmóniu, ale aj pre výživový prínos, ktorý prináša.

Pohánková múka je bohatá na bielkoviny, ktoré v ryžovej múke chýbajú. Táto dvojica sa tak vzájomne dopĺňa, vytvára palacinky s dokonalou štruktúrou a plnou chuťou.

Ak nie ste fanúšikom výraznej chuti pohánky, môžete ju ľahko nahradiť hladkou cirokovou múkou, ktorá je tiež bez lepku a dodá palacinkám jemnejšiu chuť.

Náhrada za vajcia bez kompromisov

Recept na tieto palacinky sa vyhýba vajciam a namiesto toho používa jedlú sódu. Táto náhrada funguje na princípe rovnakom ako jedno celé vajce a zabezpečuje, že palacinky budú stále mäkké a nadýchané.

Ak vás zaujíma viac o náhradách za vajcia, nájdete užitočné informácie v našom článku „Náhrada vajec v kuchyni“.

Prírodné sladidlá pre zdravé sladké chute

Na sladenie týchto bezlepkových palaciniek sme zvolili javorový sirup, ktorý pridáva do jedla bohatú a exotickú chuť.

Samozrejme, môžete použiť aj med alebo agáve sirup podľa vašich preferencií. Týmto spôsobom si môžete prispôsobiť sladkosť palaciniek podľa svojich chutí.

Bezlepkové a bezlaktózové mlieko pre dokonalú konzistenciu

V tomto recepte sme zvolili kokosové mlieko, ktoré navyše neobsahuje laktózu. Kokosové mlieko pridáva palacinkám výraznú chuť a vôňu, ktorá je jedinečná. Ak preferujete iné druhy mlieka, môžete skúsiť aj mandľové mlieko.

Ak by ste chceli vyskúšať prípravu vlastného orechového mlieka, naším tipom je „Prirodzene bezlepková mandľová, kokosová a lieskovcová múka“.

Tieto palacinky bez lepku, laktózy a vajec sú nielen pre ľudí s alergiou, ale aj pre tých, ktorí chcú vyskúšať nové chute a zdravšie alternatívy.

Ich jedinečný recept a exotická chuť ich robia ideálnym raňajkovým pokrmom alebo dezertom pre každú príležitosť. Skúste tento recept a doprajte si lahodné palacinky, ktoré sú priateľské pre vaše zdravie a chuťové poháriky.

 

4.8/5 - (14 votes)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Najnovšie články

Podobné články