Pohánková múka

Pohánková múka

Pohánka je bylina, ktorá nie je v príbuzenstve so pšenicou ani inou obilninou aj keď vďaka svojmu využitiu je radená do kategórie obilnín. Používa sa na výrobu pohánkovej krupice, alebo  pohánkovej múky. Pochádza z južného Sibíru a je prirodzene bezlepková. 

Pohánka je bohatá na minerály horčíka, zinku a železa. Má nízky glykemický index, je ľahko stráviteľná a doporučuje sa pri ťažkostiach so žalúdkom.

Drvená pohánka sa používa na pečenie a kaše. Pomletá na múku má využitie pri pečení, na kaše, palacinky a omáčky. Pri pečení sa často mieša s ryžovou, kukuričnou alebo zemiakovou múkou.

Pohánková múka

-má silnú, výraznú chuť, preto je dobre ju kombinovať s ostatnými bezlepkovými múkami v pomere 1:3. Pri pečení chleba používame väčšie množstvo pohánky a pri pečení cukroviniek menšie.

Aby vydržala čo najdlhšie čerstvá, doporučuje sa ju skladovať vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste.

Pohánková múka

 

Počet zobrazení 1 060
 

Zanechať komentár