Pohánkové Cookies

Pohánkové Cookies

sojakukurica sezam ovos psenica orechy makkyse arasidy
Ešte včera večer som premýšľala, čo také jednoduché a pri tom lahodné upiecť.

Mala som viacero variant, ale zvíťazila jedna jediná..„ pohánkové cookies ”. Sladké, ľahké, jednoducho prenosné, dlho trvácne (naposledy keď som sa pochlapila a napiekla ich asi 50) vydržali neuveriteľné 3 mesiace, kým nedošla návšteva… mimochodom som rada, že chutili. 

Náročnosť žiadna a najlepšia vlastnosť týchto cookies je, že aj s prípravou ich konzumujete do 30 minút, pretože máte málo špinavého riadu. Pohánkové cookies sa dajú ešte teplé máčať v mlieku či káve.

Cookies pochádzajú z Anglicka a sú výbornou maškrtou na cestách, turistike či pri dobrej knihe. Či dávate prednosť ovociu, orechom alebo čokoláde na tom nezáleží, pretože si ich môžete nakombinovať podľa vlastného priania.


⇒porcie: 25 cookies-iek   doba prípravy: 20 + 10-12 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá⇐

Pohánkové cookies


Ingrediencie

  • 200 g masla (alternatíva bezlaktózové maslo)
  • 250 g hladkej pohánkovej múky
  • 100 g kokosovej múky
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 300 g medu/ cukru

Postup

  1. Všetky suroviny spolu zmiešame (ja som prihodila aj pár sušených višní).
  2. Cesto nám bude pripomínať mokrý piesok, ale nebojte sa tak to má byť. Určite nepridávame viac múky, lebo potom by sme mali cesto ťažké a cookies-ky by sa neupiekli ako treba.
  3. Plech si vyložíme papierom na pečenie a tvarujeme malé bucľaté kolieska v prieme 4 cm, odporúčam si ruky trošku poprášiť múkou…pôjde to lepšie.
  4. Pohánkové cookies pečieme v rúre pri 180-200ºC  10-12 minút.

 Pohánkové cookiesPohánkové cookies

 

 

Počet zobrazení 1 668
 

Zanechať komentár