Rybacia polievka

Rybacia polievka

soja vajcia sezam ovos psenica orechy mlieko kukurica arasidy

Inšpiráciou na dnešný recept mi bola zásielka rýb, ktorú som dnes obdržala. Keďže rybám všetkých rozmerov nedokážem odolať dnešný recept je: „ Rybacia polievka ″.  Recept na ňu pochádza zo sicílskej kuchárky zameranej predovšetkým na jedlá z morských živočíchov. Ako vždy som do pôvodného receptu zasiahla a čo to pomenila pre originálnosť.

Túto rybaciu polievku hravo zvládne každý a z dňa Vám ukrojí maximálne 1 hodinu. Jadrom rybacej polievky sú ako inak ryby. V mojom podaní sú to tuniak, krevety a pstruh dúhový. Opäť si však môžete suroviny prispôsobiť podľa seba. Vyvárať sa Vám bude s úsmevom, pretože objem tekutín v polievke je biele víno a rybací vývar 1:1.

Ryby obsahujú bielkoviny a v tuku rozpustné vitamíny A, B a D. Minerálne látky ako sú hlavne jód, fosfor, draslík, horčík, železo a vápnik, tiež stopové prvky zinku a selénu. V morských rybách sa nachádza viac minerálnych látok ako v sladkovodných. Sú ideálnou potravou pre svoju ľahkú stráviteľnosť a hlavne pre zdravie. Ich častejšou konzumáciou sa nám telo obohatí o omega 3 mastné kyseliny.


⇒porcie: 6   doba prípravy: 20 minút + 40 minút dusenie   náročnosť: jednoduchá⇐

Rybacia polievka


Ingrediencie

  • 250 g tuniaka
  • 300 g pstruha dúhového
  • 300 g kreviet (olúpaných)
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks petržlenu
  • 2 ks čerstvé chilli papričky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 pohár suchého bieleho vína (300 ml)
  • 700 g cherry paradajok (nadrobno nakrájané)/ rajčinového pretlaku
  • 1 pohár rybacieho vývaru/ vody (300 ml)
  • ½ citrónu
  • soľ
  • čerstvo nasekané čierne korenie
  • nasekaná petržlenová vňať

Postup

  1. Cibuľu, cesnak, chilli papričky a petržlen si nakrájame na čo najmenšie kúsky. Zohrejeme si vo veľkej panvici alebo hrnci olivový olej a orestujeme si nakrájané suroviny do mäkka.
  2. Potom pridáme víno, paradajky a dusíme 30 minút.
  3. Medzitým si pripravíme ryby, ktoré si nakrájame na väčšie kusy (aby pri servírovaní pekne vynikli v tanieri).
  4. Ryby vložíme do hrnca a dusíme ďalších 10 minút.
  5. Nakoniec rybaciu polievku dochutíme soľou, korením a podľa potreby šťavou z citróna. 

Tip: Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou a kvapkou olivového oleja.

Rybacia polievkaRybacia polievka

Počet zobrazení 1 278
 

Zanechať komentár