Salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka

Salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka

sója vajcia sezam ovos psenica mlieko makkyse kukurica arasidy

Salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka sú rovnako ako bez laktózy tak aj bez lepku wink  Okrem spomínaných alergénov neobsahujú ani alergény sóje, kukurice, vajec, … Na výrobu salóniek z bezlaktózového kondenzovaného mlieka nebudete potrebovať žiadnu formu, pretože zmes je po vychladnutí dostatočne pevná a celistvá na krájanie  kiss

Salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka

ich výnimočnosť spočíva v tom že sú  vyrobené z domáceho kondenzovaného mlieka ktoré sa skladá len z dvoch surovín a to z kokosového mlieka a bieleho kryštálového cukru. Ak chcete trošku v ( uvodzovkách – zdravšiu ) verziu môžete  zameniť cukor za med. Recept ako vyrobiť domáce kondenzované mlieko bez laktózy viď odkaz Bezlaktózové kondenzované mlieko  good

Ďalšou surovinou v salónkach z bezlaktózového kondenzovaného mlieka je bezlaktózové maslo. Použiť môžete aj kozie maslo či kokosový olej alebo ak netrpíte alergiou na laktózu klasickým maslom  victory

Keďže si salónky bez čokolády nedokážem predstaviť, siahla som po horkej orieškovej čokoláde ( ktorá neobsahuje stopy sóje ). Rovnako dobrá je aj čistá horká čokoláda bez orieškov.

Aby salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka boli poriadne nabité všetkými chuťami pridala som do zmesi aj sušené hrozienka. Tie môžete nahradiť akýmkoľvek iným sušeným drobným ovocím  yes


⇒ porcie: cca 30 salóniek   doba prípravy: 15 minút + cca 5 hodín tuhnutie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka


Ingrediencie

Recept na domáce kondenzované mlieko nájdete skrz nasledujúci odkaz Bezlaktózové kondenzované mlieko  good

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu a bezlaktózové maslo.
  2. Po rozpustení primiešame bezlaktózové kondenzované mlieko a sušené hrozienka.
  3. Zmes na salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka preložíme na papier na pečenie a nožom vytvarujeme do požadovanej hrúbky a dĺžky.
  4. Vytvarovanú zmes na salónky vložíme do chladničky a necháme úplne stuhnúť cca 5 hodín.
  5. Stuhnutú zmes nakrájame na kúsky a zabalíme do celofánu.

Tip: Ak máte doma akúkoľvek formu na čokoládové cukríky vlejte zmes do nej a nechajte stuhnúť.

• ďalší recept na domáce salónky viď odkaz Raw kokosky bez lepku

Salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka

Salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka

Počet zobrazení 533
 

Zanechať komentár