Slepačí vývar

Slepačí vývar

soja vajcia sezam ovos psenica orechy mlieko makkyse kukurica arasidy

Bez polievky si neviem predstaviť ani jeden jediný deň. A bez správneho vývaru nie je žiadna polievka ozajstným pôžitkom. Slepačí vývar vo mne vyvoláva návrat do detstva. Na nedeľné návštevy u babky a samozrejme bez plného hrnca slepačieho vývaru by nedeľa nebola nedeľou. Keďže základom vývaru je sliepka, vývar som pripravila zo sliepky z voľného chovu z jednej malej rodinnej farmy. Rovnako aj zelenina pochádza z bio kvality a la záhradka.


⇒porcie: 9   doba prípravy: 15 minút + 2 hodiny varenia   náročnosť: jednoduchá⇐

Slepačí vývar


Ingrediencie

  • 1½ kg sliepky
  • 5 ks mrkvy
  • 2 ks petržlenu
  • 1 ks zeleru
  • 2 ks cibule
  • 3 l vody (studenej)
  • celé čierne korenie
  • soľ

Postup

  1. Všetku zeleninu si očistíme a sliepku umyjeme. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a necháme zovrieť.
  2. Akonáhle sa vývar začne variť, pozbierame penu, stlmíme oheň a ochutíme.
  3. Pomaly varíme 2 hodiny.
  4. Po uvarení vyberieme zeleninu spolu so sliepkou a vývar scedíme (scedený vývar nám v chladničke vydrží 6 dní).
  5. Zeleninu a mäso nakrájame a konzumujeme.

Tip: Scedený vývar po ochladení môžete uskladniť v mraziaku a neskôr použiť pri varení iných druhov polievok, mäsa či omáčok,…

Slepačí vývarSlepačí vývar

Počet zobrazení 12 101
 

Zanechať komentár