Vajíčková polievka podľa gazdinky

Vajíčková polievka podľa gazdinky

soja sezam ovos psenica orechy  makkyse kukurica arasidy

Rýchla a jednoduchá „ vajíčková polievka podľa gazdinky ”, ktorá poteší v každom ročnom období. Naproti klasickej vajíčkovej polievke s rascou sa odlišuje pridaním mrkvy a zemiakov, aby bola krémovejšia a sýtejšia.

Vždy sa snažím o jedinečnosť mojich receptov a nie prepisovať už dávno poznané. Preto základom vajíčkovej polievky podľa gazdinky bola mrkva (nie rasca), ktorú som orestovala spolu s cibuľkou na masle. Vďaka nej polievka dostala jemnú chuť a krásne zafarbenie.


⇒porcie: 6   doba prípravy: 30 minút   náročnosť: jednoduchá⇐

Vajíčková polievka podľa gazdinky


Ingrediencie

  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkvy
  • 5 ks zemiakov
  • 2 ks vajcia
  • rasca
  • soľ
  • mletá paprika
  • vývar/ voda
  • maslo (alternatíva bezlaktózové maslo)/ olej

Postup

  1. Cibuľu a 3 zemiaky si nakrájame. Mrkvu spolu s ostatnými zemiakmi nastrúhame.
  2. Na masle si speníme cibuľu pridáme mrkvu a mierne restujeme. Potom pridáme zemiaky, zalejeme vývarom a varíme.
  3. Keď sú zemiaky mäkké pridáme 2 vajcia, ktoré lejeme do polievky cez vidličku a ochutíme.
  4. Vajíčkovú polievku podľa gazdinky podávame s petržlenovou vňaťou.

Vajíčková polievka podľa gazdinkyVajíčková polievka podľa gazdinky

Počet zobrazení 36 652
 

Zanechať komentár