Zázvorníky bez lepku, vajec a laktózy

Zázvorníky bez lepku, vajec a laktózy

sója vajcia sezam psenica ovos mlieko makkyse kukurica arasidy

Zázvorníky bez lepku, vajec a laktózy sú vylepšenou verziou klasických vianočných perníčkov ok  Neobsahujú alergény lepku, laktózy, vajec, kukurice, … Zázvorníky bez lepku, vajec a laktózy sú jemné a zároveň pekne celistvé s nezameniteľnou chuťou po zázvore. Zázvorníky sú mojim číslom 1. vo vianočnom pečení  wink 

Zázvorníky bez lepku, vajec a laktózy sú vyrobené z prirodzene bezlepkovej mandľovej, pohánkovej a štipky konopnej múky. Prirodzene bezlepkovú mandľovú múku môžete vymeniť za orechovú. Pohánkovú za prirodzene bezlepkovú celozrnnú ryžovú múku alebo kombináciu ryžovej spolu s cícerovou. Konopnú múku som použila pre jej špecifickú chuť samozrejme ju môžete rovnako nahradiť a to prirodzene bezlepkovou teffovou múkou alebo ju jednoducho  úplne vynechať  yes  Určite tým zázvorníky nepokazíte.

Škrobovou zložkou v zázvorníkoch bez lepku, vajec a laktózy je tapioková múka. Tú môžete zameniť za prirodzene bezlepkovú zemiakovú, ktorá je tiež škrobovou. Viac o prirodzene bezlepkových škrobových múkach viď odkaz Prirodzene bezlepkové škrobové múky  good

Kypriacim činidlom v zázvorníkoch bez lepku, vajec a laktózy je jedlá sóda. Ak ste príliš háklivý na jedlú sódu skrz jej pachuť môžete ju skombinovať spolu s práškom do pečiva  ok

Keďže zázvorníky bez lepku, vajec a laktózy neobsahujú vajíčka nahradila som ich jablkovým pyré heart  Môžete tiež použiť aj pyré – mix ako napríklad jablko + banán. Viac o náhradách vajíčok viď odkaz Náhrada vajíčok v kuchyni. A ak netrpíte alergiou na vajcia môžete ich použiť a pyré vynechať.

Sladidlom v zázvorníkoch je kokosový cukor a javorový sirup. Kokosový cukor môžete nahradiť bielym kryštálovým alebo hnedým trstinovým. Javorový sirup zasa za med.

Fantastickú chuť a zároveň jemnosť zázvorníkov docielime použitím mandľového mlieka a kokosového oleja. Mandľové mlieko môžete vymeniť za klasické ak netrpíte alergiou na kravskú bielkovinu. Určite ho však nezamieňajte za kokosové mlieko. V kombinácií s použitým kokosovým olejom by zázvorníky zmenili svoju jedinečne nezameniteľnú chuť a vôňu  wink

Koreniny sú v zastúpení mletý zázvor, škorica a klinčeky. A vďaka ním ucítite Vianoce  kiss

Viac o radách a tipoch pri pečení s prirodzene bezlepkovými jednodruhovými múkami viď odkaz Tipy pri pečení s prirodzene bezlepkovými múkami


⇒ porcie: 30 veľkých zázvorníkov   doba prípravy: 30 minút + 30 minút odležanie cesta + 15 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Zázvorníky bez lepku, vajec a laktózy


Ingrediencie

Postup

  1. Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie na prípravu zázvorníkov bez lepku, vajec a laktózy.
  2. Miesime rukou alebo vareškou kým cesto nebude hladké, celistvé a jemne lepkavé.
  3. Takto pripravené cesto uložíme na 30 minút do chladničky aby sa stabilizovalo.
  4. Po 30 minútach cesto vyvaľkáme na čo najtenšie ( cesto vaľkáme s pomocou dvoch papierov na pečenie tj jeden zospodu a druhý z vrchu cesta ).
  5. Vykrajujeme rôzne tvary.
  6. Zázvorníky pečieme na plechu vystretom papierom na pečenie pri teplote 175ºC po dobu 15 minút, alebo kým nedosiahnu zlatisté sfarbenie.

Zázvorníky bez lepku, vajcia a laktózy

Zázvorníky bez lepku, vajec a laktózy

Počet zobrazení 5 213
 

Zanechať komentár