Zimná cícerová  polievka s kuracím mäsom

Zimná cícerová polievka s kuracím mäsom

sója vajcia sezam ovos psenica orechy mlieko makkyse kukurica arasidy

Zimná cícerová polievka s kuracím mäsom Vás príjemne zahreje v zimnom období. Táto polievka neobsahuje lepok, laktózu, vajcia, sóju ani orechy. Je vhodná pre všetkých, ktorí obľubujú kombináciu kuracieho mäsa, strukovín a pikantného korenia smile

Zimná cícerová polievka s kuracím mäsom je vhodná aj pri zdravom stravovaní. Kuracie prsia patria do vrchných priečok rebríčka surovín s nízkym obsahom tuku. Cícer je bohatým zdrojom vitamínu B15, železa a vápnika.  Okrem kuracích pŕs a cíceru, ktoré sú hlavnými zložkami polievky, sú to tiež paradajky, cibuľa a cesnak. V neposlednom rade pikantné korenie, ktoré dodá polievke tú správnu chuť.

Zimná cícerová polievka s kuracím mäsom je sýta, preto ju môžete servírovať aj ako desiatovú polievku.

Samotná zimná cícerová polievka s kuracím mäsom je nízko kalorická.


⇒porcie: 6   doba prípravy: 12 hodín namáčanie cíceru + 15 minút + 40 minút varenie   náročnosť: jednoduchá⇐

Zimná cícerová polievka s kuracím mäsom


Ingrediencie

  • 600 g kuracích pŕs bez kosti
  • 600 g cíceru ( môžete použiť aj konzervovaný )
  • 600 g paradajok ( najlepšie cherry paradajky )
  • 300 g cibule/ šalotky
  • 5 ks strúčikov cesnaku
  • olej
  • 6 dcl vývaru ( kurací, slepačí, zeleninový )/ voda
  • pikantné korenie
  • čierne korenie
  • soľ

Postup

  1. 12 a viac hodín pred varením zimnej cícerovej polievky s kuracím mäsom si namáčame cícer v dostatočnom množstve vody.
  2. Kuracie prsia, cibuľu a paradajky si nakrájame na väčšie kusy ( ak použijete cherry paradajky stačí ich prekrojiť na polovicu ). 
  3. Cesnak nakrájame na kolieska.
  4. Do väčšieho hrnca nalejeme olivový olej a prudko orestujeme kuracie prsia. Orestované prsia vyberieme a odložíme bokom.
  5. V rovnakom oleji orestujeme cibuľu spolu s cesnakom.
  6. Kuracie prsia vrátime späť do hrnca k cibuli a cesnaku.
  7. Do zmesi na zimnú cícerovú polievku s kuracím mäsom pridáme paradajky a restujeme kým paradajky nepustia šťavu.
  8. Zalejeme vývarom a varíme, kým kuracie prsia nezmäknú ( 30 -40 minút ).
  9. Keď sa nám kuracie prsia uvaria, pridáme do polievky scedený cícer.
  10. Dochutíme a odstavíme z ohňa.

P.S. ak si polievku neviete predstaviť bez chlebíka, odporúčam knäckebrot bagety  good

Zimná cícerová polievka s kuracím mäsom

Počet zobrazení 600
 

Zanechať komentár