15 minútové džemové kolieska

15 minútové džemové kolieska

sója vajcia sezam psenica ovos mlieko makkyse arasidy

15 minútové džemové kolieska sú vyrobené len z dvoch prirodzene bezlepkových múk a to z mandľovej a kukuričnej. Džemové kolieska neobsahujú lepok, sóju, laktózu a ani vajcia. Ich prípravu zvládnete za 15 minút air_kiss A za 15 minút Vám táto cukrovinka rozvonia celú domácnosť  yes Na prípravu 15 minútových džemových koliesok som použila domáce nefalšované bezlaktózové maslo  smile V tomto recepte ho určite nezamieňajte za kokosový olej ( koláčiky sú krehké a s použitím kokosového oleja by sa Vám rozpadávali ).

Ak sa Vám doma minuli zásoby mandľovej múky jednoducho ju môžete zameniť za tiež prirodzene bezlepkovú orechovú múku  smile  Prirodzene bezlepková kukuričná múka v kombinácií s maizenou ( kukuričným škrobom ) nám zaručí pevnosť a nedrobivosť cesta.

Sladkou zložkou v 15 minútových džemových kolieskach je ovocný cukor s vanilkovým práškom  ok Ovocný cukor môžete nahradiť hnedým trstinovým alebo bielym kryštálovým cukrom. Samozrejme moc to s ním nepreháňajte pretože 15 minútové džemové kolieska sú sladké už len vďaka použitému džemu  kiss

Nadýchanosť 15 minútových džemových koliesok zabezpečí jedlá sóda. Ak ste citlivý na jej typickú chuť nemusíte sa báť nie je ju cítiť  smile Pre obzvlášť háklivých použite prášok do pečiva  ok


⇒ porcie: 17 džemových koliesok   doba prípravy: 5 minút + 10 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

15 minútové džemové kolieska


Ingrediencie

  • 75 g bezlaktózového masla – roztopeného
  • 75 g prirodzene bezlepkovej mandľovej múky / orechovej
  • 35 g ovocného cukru / hnedého trstinového / bieleho kryštálového
  • 30 g maizeny ( kukuričného škrobu )
  • 35 g prirodzene bezlepkovej kukuričnej múky
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy / prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového prášku
  • cca 50 g malinového džemu / alebo akéhokoľvek iného

Postup

  1. V jednej miske zmiešame všetky suroviny okrem džemu na prípravu 15 minútových džemových koliesok.
  2. Cesto na cukrovinku je hladké, jemne lepkavé a tukové ( konzistencia podobná cestu na linecké kolieska ).
  3. Z cesta vytvarujeme v rukách 17 malých loptičiek, ktoré ukladáme na plech vystretý papierom na pečenie. 
  4. Do každej loptičky prstom vytvoríme plytkú dierku.
  5. Dierky naplníme džemom podľa chuti. 
  6. 15 minútové džemové kolieska pečieme pri teplote 200º C 8 – 10 minút.
  7. Upečené džemové kolieska necháme pred konzumáciou úplne vychladnúť ( sú pevnejšie a chutnejšie ).

Tip: Pre maximálny pôžitok 15 minútové džemové kolieska podávajte s drobným ovocím a javorovým sirupom  heart

15 minútové džemové kolieska

15 minútové džemové kolieska

Počet zobrazení 1 045
 

Zanechať komentár