Bazalkové pesto

Bazalkové pesto

vajcia soja psenica sezam ovos makkyse kukurica

Inšpiráciou na dnešný recept mi bola samotná bazalka a dávnejšie zhliadnuté video na originálne talianske pesto v podaní Gennara Contalda.

Táto indická okrasná rastlina má nespočetne veľa využití, najmä kvôli tomu, že aj po tepelnom spracovaní si uchováva všetky svoje liečivé schopnosti. Okrem iného sa z jej vysušených listov pripravuje čajová zmes, ktorá podporuje trávenie. 

Bazalkové pesto s pridaním parmezánu Vám vydrží v chladničke po dlhú dobu, pretože parmezán ma konzervačnú schopnosť.


⇒porcie: 200 ml pohár   doba prípravy: 15 minút   náročnosť: jednoduchá⇐

Bazalkové pesto


Ingrediencie

  • ½ strúčika cesnaku
  • morská soľ
  • čerstvo nadrvené čierne korenie
  • 2 hrste bazalky
  • 1 hrsť píniových orieškov
  • 1 hrsť parmezánu
  • extra panenský olivový olej
  • ½ dcl citrónovej šťavy

Postup

  1. Očistený cesnak spolu s píniovými orieškami, bazalkou a olivovým olejom premixujeme krátko v mixéri.
  2. Potom primiešame zvyšné ingrediencie a ešte chvíľu mixujeme.
  3. Hotové bazalkové pesto vlejeme do pohára.

Tip: Bazalkové pesto môžeme použiť do studenej ako aj do teplej kuchyne. V mojom podaní s pečivom.

Bazalkové pestoBazalkové pestoBazalkové pestoBazalkové pesto

 

 

 

 

Počet zobrazení 429
 

Zanechať komentár