Tento netradičný recept na pizzové cesto pochádza z dielne magazínu Gluten fritt, ktorý sa stal mojím nekonečným zdrojom inšpirácie. Cesto z kukuričnej a ryžovej múky mi málinko pripomína naše cesto na domáce rezance. Takže pri samotnom váľkaní cesta si trošku ponapíname svaly na rukách.
V recepte na bezlepkovú pizzu som nezarábala na kvások ale rovno som zmiešala všetky suroviny na cesto. Preto okrem dlhšej doby odležania cesta je tento recept ideálny popri hoc akej činnosti, ktorú ešte potrebujete stihnúť. Tým, že som použila vlákninu zo skorocelových šupiek Psyllium, bezlepková pizza z ryžovej a kukuričnej múky bude krásne podkysnutá, vláčnejšia a celistvejšia.
⇒porcie: 2x 400g pizza doba prípravy: 10 minút + 3 hodiny kysnutie + 10 minút pečenie
náročnosť: mierne náročná⇐
Bezlepková pizza z ryžovej a kukuričnej múky
Ingrediencie
- 10 g kvasníc
- 3 dcl vody
- 300 g ryžovej múky
- 200 g kukuričnej múky
- 50 g maizeny (kukuričného škrobu)
- 2 polievkové lyžice fiberHusk / Psyllium
- 1 lyžička soli
Postup
- Do väčšej misky si najskôr zmiešame kvasnice spolu s vlažnou vodou. Potom pridáme všetky ostatné suroviny a vymiesime tuhšie nelepivé cesto.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a na teplom mieste necháme odležať 3 hodiny.
- Po 3 hodinách cesto rozdelíme na dve časti (2x po 400 gramov) a vyváľkame pizze. Ak chcete pripraviť len. jednu zbytok cesta necháme zabalené vo fólií, pretože rýchlo obschýna.
- Bezlepková pizza z ryžovej a kukuričnej múky sa pečie pri teplote 250°C 10 minút.