Bezlepkové palacinky z troch surovín sú vyrobené bez alergénov lepku, sóje, kukurice, orechov, arašidov … Rovnako ako na ich prípravu nebudete potrebovať ani gram akejkoľvek prirodzene bezlepkovej múky nebudete musieť siahnuť ani po mliečnych výrobkoch a ich náhradách. Takže si na bezlepkových palacinkách z troch surovín pochutnajú aj ľudia trpiacimi laktózovou intoleranciou
Bezlepkové palacinky z troch surovín pozostávajú z banánu, celých vajíčok a štipky mletej škorice
Vďaka kombinácií banánu a vajíčok je cesto na bezlepkové palacinky z troch surovín dostatočne pevné a husté na vytvorenie palaciniek.
Nakoľko v recepte nie je použitá žiadna bezlepková múka, odporúčam tvoriť a následne vyprážať menšie palacinky. Lepšie sa Vám budú otáčať a nebudú sa trhať
Samozrejme ak dávate prednosť hutnejším palacinkám môžete do receptu pridať malé množstvo prirodzene bezlepkovej jednodruhovej múky. Môj tip je mandľová alebo lieskovcová múka. Recept ako si ich doma jednoducho vyrobíte viď odkaz Prirodzene bezlepková mandľová, kokosová a lieskovcová múka
Jedinou použitou koreninou v bezlepkových palacinkách z troch surovín je už spomenutá mletá škorica.
⇒porcie: 10 malých palaciniek doba prípravy: 10 minút náročnosť: jednoduchá⇐
Bezlepkové palacinky z troch surovín
Ingrediencie
- 1 väčší banán
- 2 celé vajcia
- štipka mletej škorice
- + olej na vyprážanie
Postup
- Najskôr rozmixujeme banán.
- Pridáme celé vajcia a štipku mletej škorice. Metličkou vymiešame hladké, liate cesto.
- Na veľmi malom množstve oleja ( použijeme čo najmenšiu panvičku ) vyprážame menšie palacinky z oboch strán.
Vyskúšajte tiež ďalšie recepty na bezlepkové palacinky :