Bezlepkové pohánkovo zemiakové placky

Bezlepkové pohánkovo zemiakové placky

sója vajcia sezam psenica ovos orechy mlieko makkyse kukurica arasidy

Bezlepkové pohánkovo zemiakové placky sú vyrobené len z dvoch surovín. Sú rovnako výbornou prílohou ako aj samostatným jedlom wink  Bezlepkové pohánkovo zemiakové placky neobsahujú alergény lepku, vajec, laktózy, sóje, kukurice, orechov, …

Na prípravu bezlepkových pohánkovo zemiakových placiek som použila prirodzene bezlepkovú jednodruhovú pohánkovú múku. Pohánka je bohatým zdrojom minerálov horčíka, železa a zinku. Má nízky glykemický index a naviac je ľahko stráviteľná heart  Viac o pohánke viď odkaz Pohánková múka  yes

Druhou a zároveň poslednou surovinou na výrobu bezlepkových pohánkovo zemiakových placiek sú zemiaky. Odporúčam použiť zemiaky uvarené v šupke a následne po vychladnutí nastrúhané na jemnom strúhadle ( ako syr ). Rovnako dobré sú aj staršie popučené zemiaky  victory

Bezlepkové pohánkovo zemiakové placky môžete vypražiť na malom množstve oleja alebo na suchšiu verziu placiek na suchej panvici bez použitia oleja.

Cesto na bezlepkové pohánkovo zemiakové placky je dostatočne tuhé a zároveň pevné, preto netreba pridávať žiadne ostatné činidlá na spevnenie  good


⇒ porcie: 8 placiek   doba prípravy: 10 minút + cca 25 minút varenie + 15 minút odpočinok   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkové pohánkovo zemiakové placky


Ingrediencie

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
  2. Primiešame pohánkovú múku a štipku soli. Miesime rukou alebo vareškou.
  3. Cesto je po vymiesení hladké, jemne lepkavé, celistvé a tuhé.
  4. Vymiesené cesto na bezlepkové pohánkovo zemiakové placky necháme 15 minút odpočívať.
  5. Po 15 minútach z cesta v pomúčených rukách ( pohánková múka ) vytvarujeme 8 placiek. 
  6. Placky vyprážame na malom množstve olivového oleja alebo nasucho 3 minúty z každej strany.

Bezlepkové pohánkovo zemiakové placky

Bezlepkové pohánkovo zemiakové placky

Počet zobrazení 1 655
 

Zanechať komentár