Recept na bezlepkové bagety som tentokrát vyskladala z troch prirodzene bezlepkových jednodruhových múk ktorými sú hladká biela ryžová, hladká pohánková a hladká kukuričná múka Bezlepkové bagety sú bez alergénov lepku, sóje, laktózy, orechov,… Vďaka použitým vaječným bielkom sú bagety vo vnútri pekne nadýchané a aj dva dni po upečení jemné a vláčne.
Ako som už spomenula na bezlepkové bagety som použila kombináciu troch prirodzene bezlepkových múk Hladká biela ryžová múka je v recepte na bezlepkové bagety základnou múkou. Určite by som ju nezamieňala, nakoľko jej zámena je trošku viac komplikovanejšia než pri ostatných prirodzene bezlepkových jednodruhových múkach. Naviac biela ryžová múka nezmení ani chuť a ani vôňu konečného výrobku pretože ryžová múka je bez špecifickej vône a chuti. Viac o nej viď odkaz Ryžová múka
Druhou použitou múkou je hladká pohánková múka. Vďaka pohánke sú bagety ľahšie stráviteľné a majú jemnú celozrnnú chuť. Viac o pohánke viď odkaz Pohánková múka Ako náhradu za pohánkovú múku by som siahla po rovnako prirodzene bezlepkovej teffovej múke. Má podobné vlastnosti. Viac o teffovej múke viď odkaz Prirodzene bezlepková ciroková, cícerová a teffová múka
Treťou použitou múkou je hladká kukuričná múka. Kukuričná múka stojí v recepte hneď za bielou ryžovou ako druhá základná múka. Jej špecifické využitie je naozaj úžasné. Naviac obsahuje bielkoviny, ktoré sú potrebné pri kombinácií s bielou ryžovou múkou. Viac o kukuričnej múke, jej využití či náhrade viď odkaz Prirodzene bezlepkové škrobové múky
Škrobovou zložkou v bezlepkových bagetách je kukuričný škrob – Maizena. Zvolila som práve tomto škrob skrz použitú kukuričnú múku. Samozrejme môžete ho zameniť. Ako plnohodnotnou náhradou kukuričného škrobu je tapiokový škrob / múka.
Bezlepkové bagety sú vyrobené z kysnutého cesta, preto som ako kypriace činidlo použila bezlepkové kvasnice.
Pevnosť a dostatočnú stabilitu cesta ako vo všetkých pekárenských výrobkoch zabezpečí vláknina v podobe psyllia ( skorocelu indického ) tentokrát som použila jemnú, práškovú vlákninu, preto ak použijete v receptúre psyllium šupky treba zmeniť objem vody na 4 DL T.j. 2 DL vody + šupky vlákniny ktoré necháme napučať po dobu cca 30 minút a viac, a 2 DL použiť zvlášť.
Tukovou zložkou v bezlepkových bagetách je olivový olej.
Pre dosiahnutie nadýchaných a jemných bagiet som do receptu pridala vaječné bielka. Ak trpíte alergiou na vajíčka môžete ich vynechať avšak bagety nebudú tak nadýchané a vláčne vo vnútri
⇒ porcie: 3 bagety ( 1 bageta cca 180 g ) doba prípravy: 10 minút + 60 minút kysnutie + 25 minút pečenie náročnosť: jednoduchá ⇐
Bezlepkové bagety
Ingrediencie
- 25 g bezlepkových kvasníc
- 6 dcl vlažnej vody
- 1½ polievkovej lyžice bazového sirupu / akéhokoľvek iného svetlého
- 2 vaječné bielka
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 150 g prirodzene bezlepkovej hladkej bielej ryžovej múky
- 60 g prirodzene bezlepkovej hladkej pohánkovej múky / hladkej teffovej
- 80 g prirodzene bezlepkovej hladkej kukuričnej múky
- 35 g prirodzene bezlepkového kukuričného škrobu – Maizeny / tapiokového
- 2½ polievkovej lyžice vlákniny – Psyllia ( FiberHusk )
- 2 čajové lyžičky soli
- + hladká biela ryžová múka na podmúčenie
Postup
- Vo vlažnej vode rozpustíme bezlepkové kvasnice spolu s bazovým sirupom, vaječnými bielkami a olivovým olejom ( miešame metličkou ). V tomto recepte netreba vytvárať kvások!
- V samostatnej miske zmiešame všetky ostatné ingrediencie okrem vlákniny na prípravu bezlepkových bagiet ( miešame mixérom ).
- Po vymiešaní pridáme vlákninu ( miešame rýchlo ) pokiaľ sa cesto nezačne oddeľovať od okrajov misky ( cesto je po vymiešaní hladké, celistvé až penové ).
- Vymiešané cesto na bezlepkové bagety pokryjeme potravinovou fóliou a necháme ho kysnúť na teplom mieste 40 minút.
- Po 40 minútach s pomocou hladkej bielej ryžovej múky tvarujeme bagety.
- Cesto je trošku gumové, preto už cesto nemiesime len zrolujeme do tvaru bagiet ( po vytvarovaní sú bagety dosť škaredé / vráskavé ale pri pečení získajú pekný tvar aj vzhľad ).
- Bezlepkové bagety preložíme na plech vystretý papierom na pečenie a pod bavlnenou tkaninou / kuchynskou utierkou ich necháme podkysnúť 20 minút.
- Po uplynutí 20 minút bezlepkové bagety šikmo a jemne narežeme ostrým nožom.
- Pečieme ich pri teplote 250°C po dobu 20 – 25 minút.
- Upečené bezlepkové bagety necháme pred konzumáciou úplne vychladnúť.
Tip: Recept na ďalšie bagety viď odkaz Bezlepkové bagety
slot online Depe4d adalah situs judi online dan juga agen bola terbesar dan terpercaya di indonesia. Sebagai situs judi online paling dicari di tahun 2021, depe4d juga menyediakan semua jenis permainan seperti live casino, joker123 dan masih banyak lagi. Daftar dan dapatkan bonus new member terbesar hanya dengan 3x turnover.
When you make an annotated bibliography it also has to be formatted very precisely according to the style that you have been instructed to use; this could https://www.litreview.net/ be anything from APA to Turabian. Most of the people want to find really professional annotated bibliography writer, but not all online services can give it to their customers.