Bezlepkové žemľové knedličky

Bezlepkové žemľové knedličky

soja   psenica ovos sezam orechy makkyse kukurica arasidy

Fantasticky jednoduché „ bezlepkové žemľové knedličky ″ bez použitia lepku. Hodia sa na hoc aké jedlo, kde sú knedličky nevyhnutné. 

V recepte na bezlepkové žemľové knedličky je využitý laktózový výrobok (mlieko), ktorý však hravo vymeníte za bezlaktózový mliečny výrobok. Pokiaľ trpíte intoleranciou na vajcia, kľudne túto surovinu vynechajte.


⇒porcia: 4   doba prípravy: 8 minút + 1 hodina varenia   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkové žemľové knedličky


Ingrediencie

  • 5 – 6 ks bezlepkových žemlí (rožky, bagety)
  • 2 ks vajcia
  • 150 ml mlieka (alternatíva bezlaktózové mlieko)
  • 100 ml oleja
  • petržlenová vňať
  • soľ

Postup

  1. Na bezlepkové žemľové knedličky si nakrájame pečivo na kocky. Zohrejeme si mlieko s ktorým prelejeme nakrájané pečivo. Necháme odstáť 10 minút (kým nám pečivo nezmäkne a nevypije mlieko).
  2. Ku pripravenému pečivu pridáme ostatné suroviny a ochutíme (ak sa Vám knedličky zdajú moc krehké prisypte bezlepkovú strúhanku, ak naopak prilejte mlieko). Tvarujeme guľky vo veľkosti tenisovej loptičky.
  3. Bezlepkové žemľové knedličky (každú samostatne) vložíme do obrúsku, previažeme a varíme vo vriacej vode 15 minút.

Bezlepkové žemľové knedličky

Počet zobrazení 434
 

Zanechať komentár