Bezlepkový knäckebrot s kečupom je ďalším z radu mojich obľúbených dlho trvácnych knäckebrotov Je vyrobený bez alergénov akými sú lepok, laktóza, orechy, sója, vajcia, kukurica, … Bezlepkový knäckebrot s kečupom je úžasným riešením pre malý snack medzi hlavnými jedlami či ako príloha…
Na bezlepkový knäckebrot s kečupom som použila len jednu, prirodzene bezlepkovú hladkú bielu ryžovú múku. Jej neutrálna chuť docieli, že knäckebrot s kečupom bude mať chuť a vôňu len po kečupe Samozrejme ju môžete zameniť za celozrnnú ryžovú múku, ktorá je rovnako neutrálnej chuti a samozrejme je tiež prirodzene bezlepková
Vďaka kombinácií pohánkových vločiek spolu s bielymi a čiernymi sezamovými semienkami je knäckebrotové cesto pekne celistvé, rovnako ako na prípravu Bezlepkového parmezánového knäckebrotu. Opäť, obidve suroviny môžete nahradiť napríklad konopnými, tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami,
Na prípravu bezlepkového knäckebrotu som siahla po domácom kečupe s jemne pikantnou príchuťou. Použiť môžete aj jemný kečup alebo paradajkový pretlak.
Tukovou zložkou bezlepkového knäckebrotu s kečupom je olivový olej. Samozrejme môžete použiť hocaký iný olej
Pre dostatočnú pevnosť cesta je zmes preliata vriacou vodou. S jej použitím všetky suroviny pekne napučia a scelia sa
Keďže je v jednoduchosti krása, bezlepkový knäckebrot s kečupom sa nekrája ale láme a to na kúsočky podľa Vášho gusta!
⇒ porcie: cca 20 kúskov ( plech o rozmere 40×35 cm ) doba prípravy: 12 minút + 35 minút pečenie náročnosť: jednoduchá ⇐
Bezlepkový knäckebrot s kečupom
Ingrediencie
- 110 g prirodzene bezlepkovej hladkej bielej ryžovej múky / celozrnnej ryžovej
- 50 g pohánkových vločiek
- 50 g bielych sezamových semienok
- 20 g čiernych sezamových semienok
- štipka soli
- 60 g jemne pikantného kečupu / jemného kečupu / paradajkového pretlaku
- ½ dcl olivového oleja / akéhokoľvek iného oleja
- 1½ dcl vriacej vody
Postup
- Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny okrem vody.
- Po premiešaní zmes na prípravu bezlepkového knäckebrotu s kečupom prelejeme vriacou vodou ( už nemiešame ).
- Zmes na prípravu bezlepkového knäckebrotu s kečupom necháme odstáť po dobu 10 minút.
- Po 10 minútach cesto prenesieme na plech vystretý papierom na pečenie ( cesto je hladké, lepkavé až mierne liate ).
- Na cesto položíme druhý papier na pečenie a rukou cesto rovnomerne rozotrieme po celom plechu.
- Vrchný papier na pečenie odstránime a bezlepkový knäckebrot dáme piecť po dobu 35 minút pri teplote 150ºC.
- Po vychladnutí bezlepkový knäckebrot s kečupom nalámeme na kúsky.
- Bezlepkový knäckebrot s kečupom skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
Ukladam na vyskusanie,paci sa mi receptik.
konečne niečo,čo sa mi podarilo a veľmi dobre chutí