Bezlepkový kurací páj

Bezlepkový kurací páj

sója sezam ovos psenica mlieko makkyse kukurica arasidy

Recept ktorý ste mohli vidieť v Tajomstve mojej kuchyne (STV1) zo dňa 20.01.2019

Bezlepkový kurací páj je vyrobený bez alergénov lepku, sóje, kukurice a keďže som opäť siahla po produktoch zbavených laktózy, pochutnajú si na ňom aj ľudia trpiacimi laktózovou intoleranciou  heart Bezlepkový kurací páj je veľmi jednoduchý na prípravu a jeho najväčšou prednosťou je, že sa dá konzumovať ako teplý tak aj studený yu Korpus / základ bezlepkového kuracieho páju pozostáva z troch prirodzene bezlepkových múk a to z prirodzene bezlepkovej jednodruhovej mandľovej múky, hladkej bielej ryžovej múky a hladkej tmavej pohánkovej múky.

Prirodzene bezlepková mandľová múka je vynikajúcou náhradou za polohrubú pšeničnú múku. Vďaka jej obsahu zdravých tukov a rovnako skrz jej hrubšiu textúru ju v receptúre na bezlepkový kurací páj určite nezamieňajte ! Viac o mandľovej múke viď odkaz Prirodzene bezlepková mandľová, kokosová a lieskovcová múka good

Hladkú bielu ryžovú múku môžete nahradiť za hladkú celozrnnú ryžovú múku  victory Viac o použití ryžovej múky viď odkaz Ryžová múka

Treťou použitou múkou na prípravu korpusu na bezlepkový kurací páj je hladká tmavá pohánková múka. Nahradiť ju môžete za hladkú bielu pohánkovú múku alebo hladkú cirokovú múku yes

Ďalšími potrebnými surovinami na vytvorenie dokonalého bezlepkového korpusu na bezlepkový kurací páj je použité jedno celé vajíčko, bezlaktózové maslo ( ak netrpíte intoleranciou na laktózu siahnite po klasickom masle ) a nakoniec ako vo väčšine bezlepkových výrobkoch vláknina vo forme psyllia ( skorocelu indického )  kiss Vláknina dokonale scelí všetky použité suroviny a tým pomôže korpusu na bezlepkový kurací páj vytvoriť po upečení dokonalé celistvé a pevné cesto. Viac o vláknine viď odkaz Psyllium

Samotná náplň bezlepkového kuracieho páju pozostáva z opečených plátkov kuracieho mäsa, cibule, čerstvých špenátových lístkov, bazalky, … Samozrejme náplň si môžete nakombinovať podľa seba smile

Keďže sa bezlepkový kurací páj nakoniec zapeká, všetky spomínané ingrediencie na náplň som nakoniec zaliala zmesou pozostávajúcou z vajíčka, bezlaktózového mlieka a samozrejme ryžovej smotany na varenie. Opäť si môžete bezlaktózové produkty nahradiť za laktózové ak netrpíte laktózovou intoleranciou či siahnuť po rastlinných alternatívach yu


⇒ porcie: 1 páj ( o priemere 24 cm )   doba prípravy: 30 minút + 12 minút pečenie korpusu + 35 minút zapečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkový kurací páj


• korpus •

• náplň •

Ingrediencie

  • 1 celé vajíčko
  • 1 dcl bezlaktózového mlieka / mlieka
  • 1 ½ dcl ryžovej smotany na varenie / bezlaktózovej smotany / smotany
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 tenké plátky kuracieho mäsa ( z kuracích pŕs – surové cca 150 g )
  • 1 menšia cibuľa
  • 70 g čerstvých špenátových lístkov ( voliteľné )
  • 50 g bezlaktózovej mozzarelly / mozzarelly
  • štipka mletého čierneho korenia
  • + bezlaktózové maslo na opečenie 

• korpus •

Postup

  1. Všetky ingrediencie potrebné na korpus zmiešame v jednej miske ( miesime rukou ). Cesto svojou konzistenciou pripomína cesto na medovník.
  2. Takto pripravené cesto na korpus prstami vtláčame na celú plochu a okraje formy s priemerom 24 cm. Formu netreba ani vymastiť ani vysypať múkou.
  3. Korpus na bezlepkový kurací páj pečieme pri teplote 175 °C po dobu 12 minút.
  4. Upečený korpus necháme vychladnúť.

• náplň •

Postup

  1. Plátky kuracieho mäsa jemne okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na bezlaktózovom masle. Upečené kuracie plátky mäsa následne nakrájame na malé kúsky.
  2. Na výpeku z kuracieho mäsa orestujeme menšiu cibuľu a nakoniec vmiešame čerstvé špenátové lístky a odstavíme z plameňa.
  3. Na vychladnutý korpus bezlepkového kuracieho páju rovnomerne poukladáme kúsky kuracieho mäsa a orestovanú cibuľu so špenátom.
  4. V samostatnej miske rozšľaháme celé vajíčko s bezlaktózovým mliekom a ryžovou smotanou na varenie. Touto zmesou prelejeme náplň páju.
  5. Nakoniec na páj poukladáme nakrájané plátky bezlaktózovej mozzarelly.
  6. Bezlepkový kurací páj pečieme pri teplote 175 °C po dobu 35 minút ( pokiaľ sa náplň pekne nescelí ).
  7. Upečený bezlepkový kurací páj necháme pred krájaním jemne vychladnúť.

• Video-recept nájdete v archíve relácie Tajomstvo mojej kuchyne ( STV1 ) zo dňa 20.1.2019 •

http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13120/177208#1

Bezlepkový kurací páj

Bezlepkový kurací páj

 

 

Počet zobrazení 3 073
 

Jeden komentár

  1. Video-recept nájdete v archíve relácie Tajomstvo mojej kuchyne ( STV1 ) zo dňa 20.01.2019 alebo klikni na link: http://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13120/177208#1

     

Zanechať komentár