Bezlepkový parmezánový knäckebrot

Bezlepkový parmezánový knäckebrot

vajcia sója ovos psenicaorechy  makkyse kukuricaarasidy

Fantastický recept na bezlepkový parmezánový knäckebrot. Samozrejme je vyrobený bez lepku a tiež alergénov typu sója, vajcia, kukurica, arašidy, …  yes Bezlepkový parmezánový knäckebrot patrí do skupiny veľmi jednoduchých receptov, jediné čo treba dodržať je pomer surovín. P.S. je bez krájania  yu 

Na prípravu bezlepkového parmezánového knäckebrotu som použila prirodzene bezlepkovú hladkú ryžovú múku. Ryžová múka je skvelá voľba pretože je takmer bez chuti a má schopnosť udržať všetky suroviny pekne pokope. Odporúčam siahnuť práve po nej ok  Ale čo by to bol za recept bez možnosti zámeny yu  môžete ju nahradiť za hoc akú hladkú prirodzene bezlepkovú múku. Napríklad kukuričnú, quiunovú, cirokovú, … netreba zabúdať, že treba zvoliť múku, ktorá nie je chuťovo moc výrazná, aby neprebila chuť parmezánu a tým nepokazila celkovú jemnú chuť bezlepkového parmezánového knäckebrotu yes

Pre lepšiu pevnosť a potrebnú tvrdosť knäckebrotu som nakombinovala v malom množstve pohánkové lupienky spolu so sezamovými semienkami good  Pohánkové lupienky môžete vymeniť za konopné, quinové. Sezam sa mi dosť osvedčil vzhľadom k jeho drobnosti ale môžete ho vymeniť za rozdrvené ľanové semienka.

Samozrejme na prípravu bezlepkového parmezánového knäckebrotu treba aj parmezán. Ten som nastrúhala na jemnom strúhadle.

Pre lepšiu manipuláciu s cestom som pridala vriacu vodu a olivový olej.

Tentokrát knäckebrot nie je potrebné krájať, stačí ho nechať vychladnúť a jednoducho nalámať na kúsky. Veľkosť už nechám na Vás  wink


⇒ porcie: cca 20 kúskov ( plech o rozmere 40×35 cm )   doba prípravy: 12 minút + 1 hodina pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Bezlepkový parmezánový knäckebrot


Ingrediencie

Postup

  1. V miske si zmiešame všetky suché ingrediencie na prípravu bezlepkového parmezánového knäckebrotu.
  2. Suchú zmes prelejeme olivovým olejom a vriacou vodou. 
  3. Zmes necháme napučať po dobu 10 minút. Dobu 10 minút určite neskracujte ! 
  4. Po 10 minútach zmes premiešame vareškou tak aby sa nám všetky suroviny spojili.
  5. Cesto na bezlepkový parmezánový knäckebrot má tuhšiu, mastnú a lepkavú konzistenciu.
  6. Cesto prenesieme na papier na pečenie a za pomoci druhého papiera na pečenie vyvaľkáme tenšie cesto o veľkosti plechu ( 40×35 cm ).
  7. Cesto prenesieme na plech na pečenie. 
  8. Povyťahujeme cesto do strán plechu a odstránime vrchný papier na pečenie.
  9. Bezlepkový parmezánový knäckebrot pečieme pri teplote 150ºC po dobu 1 hodiny.
  10. Po 1 hodine knäckebrot vytiahneme a necháme ho úplne vychladnúť.
  11. Po vychladnutí bezlepkový parmezánový knäckebrot jednoducho rukami nalámeme na väčšie kúsky.
  12. Bezlepkový parmezánový knäckebrot skladujeme v dobre tesniacich nádobách. 

Tip: Bezlepkový parmezánový knäckebrot môžete jesť samotný ale je tiež výborný s paradajkovou polievkou.

Bezlepkový parmezánový knäckebrot

Bezlepkový parmezánový knäckebrot

Počet zobrazení 801
 

Zanechať komentár