Výborná kombinácia na letný obed v záhrade či jedálni. Ak ste nespotrebovali všetku papriku z vašej záhradky do leča, prekutrajte komoru pretože sa Vám bude hodiť. Dnes som vsadila na bravčovú panenku a pripravila som si šťavnaté medailónky s minimálnym množstvom korenia.
Bravčové medailónky s ryžou a maslovou zeleninou,táto maslová zelenina príjemne spojí ryžu s chuťou mäsa a obohatí náš organizmus o potrebné vitamíny. Zeleninu pripravíme trošku po mojom.
⇒porcie: 4 doba prípravy: 1 hodina 30 minút náročnosť: mierne náročná⇐
Bravčové medailónky s ryžou a maslovou zeleninou
• Ryža •
Ingrediencie
- 1 hrnček ryže (250 g)
- 1 ks cibule
- 2 hrnčeky vody (0,5 L)
- klinčeky
- soľ
- ½ dcl olivového oleja
• Mäso •
Ingrediencie
- 800 g bravčovej panenky
- soľ
- čierne korenie
- 1 dcl olivového oleja
• Maslová zelenina •
Ingrediencie
- 2 ks papriky
- 1 ks cibule
- 150 g baby mrkvy
- 100 g masla (alternatíva bezlaktózové maslo)
Postup
- Mäso umyjeme a nakrájame na medailónky. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na panvici. Opečené mäso mierne podlejeme a dusíme do mäkka.
- Medzitým si dáme zovrieť vodu na ryžu. Ryžu umyjeme, osušíme. Očistíme si cibuľu, ktorú prešpikujeme klinčekmi (odporúčam). Osušenú ryžu orestujeme na oleji do sklovita, zalejeme vriacou osolenou vodou a na miernom ohni dusíme 15 min (podľa typu ryže). Ryžu nikdy nevaríme do úplného konca ale do ¾ , odstavíme ju z tepla a pootvorenú necháme dôjsť. Hotovú ryžu zľahka premiešame vidličkou aby sa prevzdušnila, tým zabránime zlepeniu.
- Všetku zeleninu si nakrájame. Cibuľu spolu s mrkvou a maslom restujeme na miernom ohni, kým mrkva nezmäkne. Ku koncu pridáme papriku. Hotovo, bravčové medailónky s ryžou a maslovou zeleninou ..Dobrú chuť.
Tip: Bravčové medailónky s ryžou a maslovou zeleninou môžete podávať s nasekanou pažítkou.