Po malých experimentoch s chilli papričkami sa mi konečne podarilo zohnať ozajstné poriadne pálivé chilli papričky. Volajú sa piri-piri (v preklade korenie-korenie) a dostať ich kúpiť v dvoch farebných prevedeniach červenej a zelenej farbe. Semienka som si poctivo vysadila na parapet, ale ich úrodou sa poteším najskôr v zimnom období.
V mojej kuchyni sa sem tam vyskytne pikantný recept pre to som sa rozhodla mať chilli vždy po ruke v podobe chilli pesta. Chilli pesto podľa tohto receptu sa určite nehodí ako produkt samotný. Tým, že som použila 100 gramov piri- piri papričiek odporúčam dávkovať v kávových lyžičkách do omáčok či gulášov, alebo použite menšie množstvo chilli papričiek a použite v kombinácií s toastom.
⇒porcie: 500 ml pohár doba prípravy: 20 minút náročnosť: jednoduchá⇐
Chilli pesto
Ingrediencie
- 100 g chilli papričiek (Piri-Piri)
- 1 ks papriky
- 8 strúčikov cesnaku
- 2 dcl olivového oleja
Postup
- Všetky ingrediencie si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Potom všetko spolu rozmixujeme v mixéri.
- Hotové chilli pesto nalejeme do pohárov.
Tip: Aby Vám Chilli pesto vydržalo čo najdlhšie skladujte ho v chladničke