Čokoládové makrónky

Čokoládové makrónky

sója sezam ovos psenica mlieko makkyse kukurica

Čokoládové makrónky potešia nejeden mlsný jazýček. Pre to sú mojím valentínskym, cukrovinkovým tipom č. 5.Čokoládové makrónky neobsahujú alergény akými sú lepok, laktóza a sója. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkovej jednodruhovej múky  heart 

Na čokoládové makrónky Vám postačí len jedna, bezlepková múka – mandľová. Ak dávate prednosť iným druhom orechových múk, môžete ju zameniť. Skvele sa hodí napríklad prirodzene bezlepková múka z vlašských orechov. Aby čokoládové makrónky ostali krásne nadýchané a pružné, použila som vyšľahané vaječné bielka s citrónovou šťavou. Citrónová šťava v kombinácií s bielkami slúži ako stabilizátor. Kakao má v tomto recepte skôr úlohu farbiva. Pre to ak chcete bledé makrónky kakao vynechajte  yes

Plnka čokoládových makróniek sa skladá z horkej čokolády, kokosového oleja a orechového masla. Opäť môžete plnku nahradiť klasickou nutelou  ok


⇒porcie: 20 makróniek   doba prípravy: 30 minút + 15 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá⇐

Čokoládové makrónky


Makrónky •

Ingrediencie

  • 100 g mandľovej múky
  • 130 g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 2 bielka
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru

Plnka •

Ingrediencie

  • 20 g horkej čokolády
  • 1 polievková lyžica kokosového oleja
  • 1 polievková lyžica orechového masla
  • ALEBO arašidové maslo/ nutela

Postup

  1. V samostatnej miske zmiešame mandľovú múku, práškový cukor a kakao.
  2. V druhej – väčšej miske vyšľaháme bielka do peny.
  3. Do vyšľahaných bielkov vmiešame šťavu z citróna a kryštálový cukor.
  4. S varechou/ stierkou pomaly vmiešavame zmes z mandľovej múky do misky z bielkov.
  5. Krátko premiešame.
  6. Vymiesené cesto na čokoládové makrónky odložíme na 10 minút do chladničky.
  7. Po 10 minútach s pomocou zdobiaceho sáčku tvarujeme makrónky, ktoré aranžujeme už na plech vystretý papierom na pečenie.
  8. Necháme ich krátko postáť ( po dotyku prsta by nemal ostať na makrónke odtlačok ).
  9. Čokoládové makrónky pečieme pri teplote 180ºC po dobu 12 – 15 minút.
  10. Upečené čokoládové makrónky necháme vychladnúť na mriežke/ doske.
  11. Medzitým si vo vodnom kúpeli necháme jemne rozpustiť čokoládu.
  12. Do čokolády vmiešame kokosový olej a orechové maslo.
  13. Pripravenú plnku vložíme do chladničky kým nestuhne.
  14. Potom natrieme makrónky plnkou a zlepíme s druhou makrónkou.

Čokoládové makrónky

Počet zobrazení 1 389
 

Zanechať komentár