Raw domáce čokoládové bonbóny neobsahujú lepok, laktózu, sóju ani vajcia. Čokoláda je neodmysliteľnou súčasťou Valentína a pokiaľ je pripravená doma a s láskou je tým najsladším darčekom
Raw domáce čokoládové bonbóny sú vyrobené z piatich surovín. Čokoláda, med, cacao, orechy a orieškové maslo
Čokoládu som použila ako inak horkú bez prímesí sóje a laktózy. Doma pripravené orieškové maslo môže zameniť za nutelu alebo 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja.
Použité vlašské orechy môžete vymeniť za akýkoľvek iný druh orechov. Podstatné je nepomlieť ich ale nasekať na väčšie kúsky
⇒porcie: cca 35 malých srdiečok doba prípravy: 15 minút + 1 hodina tuhnutie náročnosť: jednoduchá⇐
Raw domáce čokoládové bonbóny
Ingrediencie
- 150 g horkej čokolády
- 1 polievková lyžica cacaa
- 1 polievková lyžica orieškového masla/ nutela/ arašidové maslo
- 50 g jemne potlčených vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice medu
Postup
- V miske zmiešame cacao, orieškové maslo a med.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu.
- Rozpustenú horkú čokoládu vmiešame do zmesi caca, orieškového masla a medu ( miešame vareškou ).
- Nakoniec primiešame potlčené vlašské orechy.
- Keď sa nám suroviny spoja, cesto presunieme na papier na pečenie.
- Na vrch položíme ešte jeden papier na pečenie a vyvaľkáme hrubšie cesto cca 1,5 – 2 cm.
- Takto pripravené cesto uložíme na 1 hodinu do chladničky.
- Po 1 hodine vykrajujeme malé srdiečka, ktoré môžeme podľa vlastnej kreativity ozdobiť.
- Raw domáce čokoládové bonbóny skladujeme na chladnom mieste.