Raw domáce čokoládové bonbóny

Raw domáce čokoládové bonbóny

sója vajcia sezam ovos psenica mlieko makkyse kukurica

Raw domáce čokoládové bonbóny neobsahujú lepok, laktózu, sóju ani vajcia. Čokoláda je neodmysliteľnou súčasťou Valentína a pokiaľ je pripravená doma a s láskou je tým najsladším darčekom  heart 

Raw domáce čokoládové bonbóny sú vyrobené z piatich surovín. Čokoláda, med, cacao, orechy a orieškové maslo  yes

Čokoládu som použila ako inak horkú bez prímesí sóje a laktózy. Doma pripravené orieškové maslo môže zameniť za nutelu alebo 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja.

Použité vlašské orechy môžete vymeniť za akýkoľvek iný druh orechov. Podstatné je nepomlieť ich ale nasekať na väčšie kúsky  smile


⇒porcie: cca 35 malých srdiečok   doba prípravy: 15 minút + 1 hodina tuhnutie   náročnosť: jednoduchá⇐

Raw domáce čokoládové bonbóny


Ingrediencie

  • 150 g horkej čokolády
  • 1 polievková lyžica cacaa
  • 1 polievková lyžica orieškového masla/ nutela/ arašidové maslo
  • 50 g jemne potlčených vlašských orechov
  • 2 polievkové lyžice medu

Postup

  1. V miske zmiešame cacao, orieškové maslo a med.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu.
  3. Rozpustenú horkú čokoládu vmiešame do zmesi caca, orieškového masla a medu ( miešame vareškou ).
  4. Nakoniec primiešame potlčené vlašské orechy.
  5. Keď sa nám suroviny spoja, cesto presunieme na papier na pečenie.
  6. Na vrch položíme ešte jeden papier na pečenie a vyvaľkáme hrubšie cesto cca 1,5 – 2 cm.
  7. Takto pripravené cesto uložíme na 1 hodinu do chladničky.
  8. Po 1 hodine vykrajujeme malé srdiečka, ktoré môžeme podľa vlastnej kreativity ozdobiť. 
  9. Raw domáce čokoládové bonbóny skladujeme na chladnom mieste.

Raw domáce čokoládové bonbóny

Počet zobrazení 540
 

Zanechať komentár