Maximálne rýchla cuketová krémová polievka, ktorá pohladí nie len chuťové ale aj čuchové poháriky Neobsahuje lepok, laktózu, vajcia, sóju, orechy, … Vhodná ako pre alergikov tak aj pre vegetariánov.
Cuketová krémová polievka je zahustená zemiačkami, pre to v nej nenájdete ani stopy lepku. Aby aj v týchto sychravých dňoch nebola len jednou z ďalších polievok, pridala som štipku provensálskych byliniek (malé ohliadnutie sa za letom)
⇒porcie: 6 doba prípravy: 40 minút náročnosť: jednoduchá⇐
Cuketová krémová polievka
Ingrediencie
- 3 ks cukety
- 2 ks väčšie zemiaky
- 1 ks cibuľa
- olej
- soľ
- čierne korenie
- provensálske sušené bylinky
Postup
- Cukety a cibuľu si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Cibuľu spolu s cuketami orestujeme na oleji.
- Zalejeme vodou cca 1 ½ litrom alebo aby bola cuketa ponorená.
- Varíme do mäkka.
- Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Vložíme do polievky.
- Keď cuketa zmäkne, rozmixujeme ju a polievku vrátime späť na oheň.
- Ochutíme koreninami a krátko povaríme.