Pečené bezlepkové müsli neobsahuje žiadny lepok. Je to domáca výroba pečených bezlepkových müsli bez alergénov ako kukurica, mlieko, sója, ovos, … Na prípravu pečeného bezlepkového müsli nepotrebujete obzvlášť nákladné suroviny. Jednoducho si ich vyskladáte podľa seba, či podľa toho čo doma máte
Pečené bezlepkové müsli zvládnete pripraviť v krátkom čase a v dobre uzatvorených nádobách sa Vám určite nepokazí
Moja verzia pečeného bezlepkového müsli sa skladá zo surovín akými sú napríklad pohánkové, ryžové a quinové vločky. Tie môžete zameniť za kukuričné, konopné alebo bezlepkové ovsené vločky . Pre chuť som pridala kokosové lupienky – odporúčam
.
Sušené ovocie obsiahnuté v mojich pečených bezlepkových müsli môžete tiež vymeniť za Vaše obľúbené sušené ovocie. Môj výber sa skladá zo sušených višní a sliviek. Rovnako skvelé budú určite plánky, hrozienka, marhule, …
Aby müsli obsiahlo všetko potrebné na štart do nového dňa alebo ako prospešná desiata, prisypala som aj vlašské orechy a slnečnicové semienka. Taktiež voľba je na Vás. Pečené bezlepkové müsli budú určite chutné aj s mandľami, píniovými či neslanými kešu orieškami, … Slnečnicové semienka opäť môžete nahradiť napr. tekvicovými semienkami.
Pre úplne špičkové domáce pečené bezlepkové müsli som müsli preliala domácim černicovým sirupom so škoricou. Skvelá voľba je aj jablčná šťava
Keďže tento recept je na pečené müsli pridala som olivový olej.
⇒ porcie: cca 500 g müsli doba prípravy: 10 minút + 40 minút pečene náročnosť: jednoduchá ⇐
Pečené bezlepkové müsli
Ingrediencie
- 80 g pohánkových vločiek
- 80 g ryžových vločiek
- 80 g quinových vločiek
- 35 g kokosových lupienkov
- 50 g sušených višní
- 50 g sušených sliviek
- 65 g vlašských orechov
- 65 g slnečnicových semienok
- 1 ½ dcl černicového sirupu so škoricou / jablčná šťava
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Postup
- Slivky a orechy si nakrájame na menšie kúsky.
- V miske zmiešame všetky prísady okrem sirupu a oleja.
- Menšiu zapekaciu misu alebo pekáčik vystrieme papierom na pečenie.
- Vysypeme doň všetky suché suroviny na prípravu pečeného bezlepkového müsli.
- Müsli prelejeme černicovým sirupom so škoricou a olivovým olejom.
- Premiešame, aby sa nám všetky suroviny spojili.
- Zmes na prípravu pečeného bezlepkového müsli pečieme pri teplote 175°C po dobu 40 minút.
- Počas pečenia cca každých 10 minút premiešame, aby nám müsli neprihorelo.
- Upečené bezlepkové müsli necháme vychladnúť a uskladníme v dobre tesniacich nádobách.
Tip: Pre extra sladké jazýčky odporúčam pečené bezlepkové müsli preliať javorovým sirupom alebo medom.