Domáce bezlepkové ravioli

Domáce bezlepkové ravioli

sója sezam ovos psenica orechy mlieko makkyse kukurica arasidy

Domáce bezlepkové ravioli rovnako ako domáce bezlepkové gnocchi si zvládnete pripraviť v pohodlí Vášho domova. Naviac si ich môžete naplniť ľubovolnou náplňou a nemusíte sa spoliehať na obchodné reťazce good  Domáce bezlepkové ravioli sú bez alergénov lepku, sóje, laktózy, kukurice, orechov, … Bonus naviac je, že z raviolového cesta si môžete pripraviť aj napríklad podomácky vyrobené lasagne alebo rezance  wink 

Na domáce bezlepkové ravioli som siahla po kombinácií dvoch prirodzene bezlepkových múk a to po bielej ryžovej a quinoej múke heart  Prirodzene bezlepkovú bielu ryžovú múku môžete nahradiť hnedou ryžovou alebo kukuričnou múkou. Pri použití prirodzene bezlepkovej kukuričnej múky budú ravioli žltšej farby. Quinoú múku môžete vymeniť za prirodzene bezlepkovú amarantovú alebo cícerovú múku  smile

Samozrejme bez škrobovej zložky by cesto pekne nedržalo, preto som použila prirodzene bezlepkovú škrobovú zemiakovú múku. Zemiakovú múku môžete nahradiť tapiokovou múkou alebo kukuričným škrobom. Viac o škrobových múkach viď odkaz Prirodzene bezlepkové škrobové múky  victory

Spojivom v domácich bezlepkových raviolách sú vajíčka a to v pomere 2 celé vajcia a 4 žĺtka. Vďaka nim je cesto dostatočne vláčne s zároveň celistvé  yes

Použitá xantánová guma poskytne domácim bezlepkovým raviolám dostatočnú celistvosť a kompaktnosť  kiss


⇒ porcie: 4   doba prípravy: 30 minút + 10 minút odležanie cesta + varenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Domáce bezlepkové ravioli


Ingrediencie

Postup

  1. Na pracovnej doske zmiešame všetky suroviny na prípravu domácich bezlepkových raviol.
  2. Cesto na domáce bezlepkové ravioli je tuhé, hladké, celistvé a pripomína lepkové cesto na rezance.
  3. Cesto po vypracovaní necháme 10 minút postáť ( xantánová guma začne pracovať a všetky suroviny pekne pospája ).
  4. Po 10 minútach cesto vyvaľkáme na tenké obdĺžniky.
  5. Z každého obdĺžnika kolieskom narežeme ďalšie menšie obdĺžniky. 
  6. Obdĺžniky jemne pokvapkáme vodou a naplníme ľubovoľnou plnkou ( vďaka vode bude plnka pekne držať v strede raviol ).
  7. Každý obdĺžnik preložíme a mokrou vidličkou okraje postláčame.
  8. Domáce bezlepkové ravioli varíme v osolenej vriacej vode cca 5 minút.

Tip: Ja som plnila domáce bezlepkové ravioli špenátom a nivou. Cca 120 g špenátových listov ( jemne nakrájaných ) zmiešame s 1 polievkovou lyžicou olivového leja. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Každý raviolový obdĺžnik naplníme zmesou špenátu a tenkým plátkom nivy  wink

Domáce bezlepkové ravioli

Domáce bezlepkové ravioli

Počet zobrazení 1 799
 

Zanechať komentár