Domáci puding bez laktózy je vyrobený bez alergénov lepku, sóje, laktózy, orechov, … Na jeho prípravu som použila kokosové mlieko a vďaka nemu má puding neopakovateľne jemnú chuť a vôňu Domáci puding bez laktózy máte pripravený za pár minút a chutí rovnako teplý ako aj studený.
Ako som už spomenula na domáci puding bez laktózy som použila kokosové mlieko. Má jemnú chuť, vôňu a to najhlavnejšie, je bez laktózy Použiť môžete aj rovnako dobré mandľové mlieko, recept ako si ho doma môžete pripraviť viď odkaz Mandľové mlieko
Domáci puding bez laktózy by sa nedal pripraviť bez vaječných žĺtkov. Použila som žĺtka z veľkých vajíčok ( L ), preto ak máte doma menšie zvýšte ich počet
Sladidlom v domácom pudingu bez laktózy je javorový sirup. Ten môžete zameniť za agáve sirup alebo tekutý med
Keďže puding nesmie byť ako voda, škrobovou zložkou v domácom pudingu bez laktózy je prirodzene bezlepkový kukuričný škrob – Maizena Zvolila som ho najmä pre jeho žltkasté sfarbenie. Ak však trpíte alergiou na kukuricu môžete ho nahradiť za rovnako prirodzene bezlepkový škrob v podobe tapioky. Viac o bezlepkových škroboch viď odkaz Prirodzene bezlepkové škrobové múky
Domáci puding bez laktózy som varila nad parou aby sa puding nepripaľoval o dno rajničky. Určite pri príprave pudingu použite práve tento spôsob varenia
⇒ porcie: cca 3 dcl pudingu doba prípravy: 2 minúty + 15 minút varenie náročnosť: jednoduchá ⇐
Domáci puding bez laktózy
Ingrediencie
- 220 g kokosového mlieka / mandľového
- 3 vaječné žĺtka ( z vajíčok veľkosti L )
- 1 polievková lyžica javorového sirupu / agáve / med
- 3 polievkové lyžice prirodzene bezlepkového kukuričného škrobu – Maizeny / tapiokového
- štipka soli
Postup
- Domáci puding bez laktózy som varila nad parou t.j. najskôr si zohrejme vodu na bod varu a potom následne oheň stlmíme.
- Zmiešame dokopy všetky ingrediencie na prípravu domáceho pudingu bez laktózy a za neustáleho miešania metličkou puding varíme nad parou.
- Asi po 7 minútach puding začne tuhnúť.
- Miešame pokiaľ puding dostatočne nestuhne.
- Hotový puding môžeme ihneď konzumovať alebo ho uskladníme v chladničke ( nádobu s pudingom treba prekryť potravinovou fóliu aby v chlade neoschol).
Tip: Domáci puding bez laktózy odporúčam konzumovať s prezretými banánmi mňam