Bezlepkové jablkové mafiny so sladkým drievkom

Bezlepkové jablkové mafiny so sladkým drievkom

soja sezam ovos psenica orechy makkyse arasidy

Jednoduché „ Bezlepkové jablkové mafiny so sladkým drievkom ″na raňajky, desiatu, olovrant alebo slávnostný stôl. Recept je veľmi jednoduchý a časovo nenáročný. Namiesto škorice som použila sladké drievko, ak sa však vo Vašej kuchyni nenachádza použite ako náhradu škoricu. Cesto na bezlepkové jablkové mafiny so sladkým drievkom som rozdelila na dve časti, suchá a mokrá miska. Nadrobno nakrájané jablká spolu s kvapkou citróna som poukladala až na pripravené mafiny. Preto po upečení ostali vo vnútri vláčne jemné a z vonku chrumkavé.

Mafin, cup cakes si môžete pripraviť aj z iného druhu ovocia či dokonca aj zo zeleniny. Ja som siahla po jablkách, keďže využitie sezónneho ovocia je vždy tou najlepšou voľbou.


⇒porcie: 15 mafin   doba prípravy: 30 minút   náročnosť: jednoduchá⇐

Bezlepkové jablkové mafiny so sladkým drievkom


Ingrediencie

  • 1 šálka ryžovej múky
  • ½ šálky kukuričnej múky/ maizeny
  • ½šálky mandľovej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica fiberHusk
  • 1 lyžička sladkého drievka
  • 75 g masla (alternatíva bezlaktózové maslo)
  • 2 ks vajcia
  • 1-2 ks jablká
  • 1 citrón

Postup

  1. V jednej miske si zmiešame suché prísady a v druhej rozpustené maslo s vajíčkami. 
  2. Rozpustené maslo s vajíčkami vmiešame do suchej misky.
  3. Mafinové formy naplníme cestom, ale len do ¾.
  4. Jablká si nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a poukladáme ich na mafiny.
  5. Pečieme pri 180ºC 15- 20 minút.

Bezlepkové jablkové mafiny so sladkým drievkomBezlepkové jablkové mafiny so sladkým drievkom

Počet zobrazení 1 052
 

Zanechať komentár