Extra hustá karfiolová polievka s bielym vínom bez lepku, vajec, sóje a laktózy. Táto polievka patrí medzi zimné a hlavne sýte polievky. Je výnimočne hustá, pre to na druhý chod rozhodne nemyslite. Zvláštnosťou polievky je mandľové mlieko
Extra hustá karfiolová polievka s bielym vínom je tiež vegánskou polievkou.
Hlavnou zložkou polievky je karfiol. Vďaka nemu je polievka krásne hustá. Základ polievky pozostáva z póru nakrájaného na kolieska s cesnakom. Tieto dve ingrediencie sú jemne orestované na olivovom oleji a následne podliaté malým množstvom bieleho vína. Vďaka tomuto základu bude Vaša polievka skutočne výnimočná. Samozrejmosťou každej zeleninovej polievky je zeleninový vývar
Zvláštnosťou extra hustej karfiolovej polievky s bielym vínom je mandľové mlieko. Ak však neradi experimentujete, môžete mandľové mlieko vymeniť za bezlaktózové. Poprípade vynechať.
⇒porcie: 6 doba prípravy: 5 minút + 40 minút varenie náročnosť: jednoduchá⇐
Extra hustá karfiolová polievka s bielym vínom
Ingrediencie
- 1 ks karfiolu
- 1 ks póru
- 1 zväzok zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 ml mandľového mlieka/ bezlaktózového
- 500 ml zeleninového vývaru/ vody
- 100 ml bieleho vína
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Postup
- Karfiol si rozdelíme na malé ružičky.
- Pór a cesnak nakrájame na kolieska.
- Na malom množstve olivového oleja si krátko orestujeme pór s cesnakom.
- Podlejeme bielym vínom a pridáme karfiolové ružičky so zelerovou vňaťou.
- Potom prilejeme mlieko a zeleninový vývar.
- Polievku dochutíme a varíme do mäkka.
- Keď je karfiol mäkký, polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme.
- Rozmixovanú extra hustú karfiolovú polievku s bielym vínom vrátime späť na oheň a necháme ju krátko zovrieť.
- Podľa potreby dochutíme.
P.S. Extra hustú karfiolovú polievku s bielym vínom podávame s nastrúhaným parmezánom.