Knäckebrot bagety

Knäckebrot bagety

sója vajcia sezam ovos psenica orechy mlieko makkyse  arasidy

Fantasticky ľahké, krehké a hlavne nadýchané knäckebrot bagety. Neobsahujú lepok, vajcia, laktózu, sóju a dokonca ani orechy. Výborne sa hodia ako na raňajky, tak aj na sviatočný stôl v podaní chlebíčkov  yes 

Knäckebrot bagety sú vyrobené z prirodzene bezlepkovej jedno-druhovej múky akou je teffová a kukuričného škrobu – maizeny. Ja som použila mix tmavej a svetlej teffovej múky (môžete použiť len jeden druh). Ak doma nenájdete maizenu, môžete ju zameniť za zemiakový škrob – solamyl.  Použitý javorový sirup môžete zameniť za med  good

Cesto na Knäckebrot bagety je štruktúrovo odlišné od ostatných bezlepkových pečív z mojej stránky. Je jemne gumové a pri miesení sa lepí menej. Po nakysnutí z časti pripomína špongiu, preto sa s ním pracuje lepšie secret Pre dosiahnutie konečného hladkého pečiva som použila miesto vlažnej vody olivový olej.


⇒ porcie: 2 väčšie bagety (cca 150 gramové)   doba prípravy: 10 minút + 1½ hodiny kysnutie + 30 minút podkysnutie + 20 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá⇐

Knäckebrot bagety


Ingrediencie

  • 3 dcl vlažnej vody
  • 10 g kvasníc
  • 100 g tmavej teffovej múky
  • 100 g svetlej teffovej múky
  • 10 g javorového sirupu
  • 1 lyžička soli
  • 30 g maizeny
  • 10 g fiberHusk
  • + olivový olej

Postup

  1. Vo vlažnej vode si rozdrobíme kvasnice a vmiešame všetky suroviny okrem fiberHusku a olivového oleja ( miešame vareškou ).
  2. Do vymieseného cesta pridáme fiberHusk a vymiesime do hladkého cesta. 
  3. Cesto zakryjeme potravinovou fóliou a necháme ho na teplom mieste kysnúť po dobu 1½ hodiny.
  4. Po 1½ hodine z vykysnutého cesta za pomoci olivovoého oleja vytvarujeme 2 väčšie bagety. 
  5. Potrieme ich olejom a necháme podkysnúť ešte 30 minút.
  6. Po 30 minútach Knäckebrot bagety pečieme pri teplote 175° po dobu 25 minút.
  7. Knäckebrot bagety pred konzumáciou / krájaním necháme úplne vychladnúť. 

P.S.: Z vymieseného cesta na Knäckebrot bagety si môžete vytvarovať žemle alebo chlebík. Záleží len na Vás ku akej príležitosti pečivo použijete. Postup je rovnaký  smile

Knäckebrot bagetyKnäckebrot bagety

Počet zobrazení 691
 

Zanechať komentár