Krehké cookies bez múky z pekanových orechov a banánov sú prirodzene bezlepkové. Neobsahujú okrem lepku ani vajcia, laktózu a sóju. Hlavnými zložkami jednoduchých cookies sú banány a pekanové orechy
Krehké cookies bez múky z pekanových orechov a banánov sú vyrobené kombináciou banánov a pekanových orechov s vôňou škorice a vanilky
Pekanové orechy sú veľmi podobné našim vlašským orechom. Sú zdrojom vlákniny, omega 3 a 6 mastných kyselín, bielkovín, tukov. Vitamínov A, B, C, E, K a kyseliny listovej. Pekanové orechy podporujú imunitný systém a trávenie. Sú výbornou prevenciou proti kardiovaskulárnym ochoreniam, odstraňujú z tela vysoký cholesterol, …
Krehké cookies bez múky z pekanových orechov a banánov môžete obohatiť o sušené ovocie či mix iných druhov orechov. Taktiež môžete vymeniť kokosový olej za orechové maslo. Tmavú 100% čokoládu môžete zameniť za mliečnu, ak netrpíte alergiou na laktózu.
Ak netrpíte alergiou na vajíčka a dávate prednosť tuhšej konzistencie cookies, pridajte do receptu 1 vajce
Krehké cookies bez múky z pekanových orechov a banánov sú skvelé na raňajky a ako drobná maškrta medzi hlavnými jedlami.
⇒porcie: 25 cookies doba prípravy: 10 minút + 15 minút pečenie náročnosť: jednoduchá⇐
Krehké cookies bez múky z pekanových orechov a banánov
Ingrediencie
- 3 ks zrelých banánov
- 250 g pekanových orechov/ mix vlašských/ mandľových
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička vanilkového extraktu/ vanilkového cukru
- štipka soli
- 1 – 2 polievkové lyžice agave/ medu
- 1 polievková lyžica kokosového oleja – izbovej teploty!/ orechové maslo
- 120 g tmavej 100 % čokolády/ mliečnej/ s orieškami
Postup
- Banány rozmixujeme za pomoci vidličky ( ak máte menej zrelé banány použite ponorný mixér ).
- Pekanové orechy pomelieme najemno.
- Tmavú čokoládu potlčieme na malé kúsky ( veľkosť lentiliek ).
- Takto pripravené suroviny zmiešame s ostatnými surovinami.
- V rukách tvarujeme cookies, ktoré pečieme na plechu vystretom papierom na pečenie.
- Krehké cookies bez múky z pekanových orechov a banánov pečieme pri teplote 200ºC po dobu 12 – 15 minút.
- Upečené krehké cookies bez múky z pekanových orechov a banánov necháme pred konzumáciou úplne vychladnúť.
P.S. Krehké cookies bez múky z pekanových orechov a banánov sú po upečení veľmi krehké, odporúčam ich po vytiahnutí z rúry opatrne premiestniť na drevenú dosku. Po vychladnutí si držia štruktúru a tvar. Nedrobia a nerozpadávajú sa.