Jedna z mojich obľúbených polievok. Obohatená o domáci slepačí vývar zo sliepky z poctivej slovenskej farmy, ktorú kupujem vo farmamarkete (viď odporúčam stránky). Keďže tu ešte stále máme sezónu mrkvy a brokolice, táto zelenina bude základom celého receptu.
Krémová zeleninová polievka je v zložení mrkvy, ktorá nás okrem betakaroténu a karoténu postaví na nohy vďaka jej regeneračným účinkom a brokolicou si doplníme dennú dávku vlákniny.
Táto polievka sa dá konzumovať ako teplá tak aj studená, takže nás dokáže osviežiť v každom počasí. Náročnosť prípravy je minimálna a výsledok maximálny.
⇒porcie: 6 doba prípravy: 30 minút náročnosť: jednoduchá⇐
Krémová zeleninová polievka
Ingrediencie
- 1 ks cibule
- 500 g brokolice
- 500 g mrkvy ( ja som použila baby- mrkvu )
- ½ dcl olivového oleja
- 1 l slepačieho vývaru
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Najskôr si nakrájame cibuľu na kocky (budeme mixovať tak nemusíte dbať na vzhľad).
- Cibuľu speníme do zlatista na olivovom oleji. Medzitým si nakrájame brokolicu spolu s mrkvou a pridáme ich ku cibuli a restujeme, kým nepustia šťavu (restovaním čerstvej zeleniny dosiahneme výraznejšiu chuť a vôňu).
- Potom zalejeme vývarom a varíme do mäkka.
- Keď už máme zeleninu mäkkú, všetko zmixujme.
- Vrátime zmixovanú polievku späť do hrnca, ochutíme a krátko prevaríme.
Tip: Krémová zeleninová polievka sa konzumujeme samotná alebo s chlebom knäckebrot.