Krémové čokoládové sušienky bez lepku

Krémové čokoládové sušienky bez lepku

sója sezam psenica ovos mlieko makkyse kukurica arasidy

Krémové čokoládové sušienky bez lepku neobsahujú okrem lepku ani sóju, kukuricu, arašidy a vzhľadom na použité bezlaktózové maslo ani laktózu heart  Čokoládové sušienky sú vo vnútri príjemne krémové a z vonku chrumkavé vďaka použitému čokoládovému prelivu. 

Na krémové čokoládové sušienky bez lepku som použila len jednu prirodzene bezlepkovú jednodruhovú mandľovú múku. Jej špecifická orechová chuť a jemná zrnitosť zabezpečia úžasnú chuť a pevnú štruktúru potrebnú na základ sušienok victory  Ako náhradu za mandľovú múku však môžete siahnuť po lieskovcovej múke, ktorá má podobné vlastnosti ako mandľová. Návod ako si doma vyrobiť vlastnú mandľovú múku viď odkaz Prirodzene bezlepková mandľová, orechová a lieskovcová múka  good

Výroba krémových čokoládových sušienok bez lepku pozostáva z troch krokov. Prvým krokom sú samotné sušienky, druhým kakaový krém a posledným čokoládový preliv, vďaka ktorým sú krémové čokoládové sušienky bez lepku pevné a chrumkavé  yes

Vďaka použitým vaječným bielkam sú krémové čokoládové sušienky bez lepku pekne nadýchané, vláčne a celistvé.

Tukovou zložkou v krémových čokoládových sušienkach bez lepku je bezlaktózové maslo. Rovnako ho môžete nahradiť za vynikajúci kokosový olej  kiss

Príprava krémových čokoládových sušienok bez lepku je veľmi jednoduchá len vďaka tuhnutiu je trošku zdĺhavejšia ale myslím si výsledok stojí naozaj za to  wink


⇒ postup: cca 25 sušienok o priemere 6 cm   doba prípravy: 20 minút + 12 minút pečenie + cca 2 hodiny tuhnutie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Krémové čokoládové sušienky bez lepku


• Sušienky •

Ingrediencie

• Krém •

Ingrediencie

  • 200 g bezlaktózového masla / kokosového oleja / masla
  • 90 g práškového cukru
  • 40 g kakaa
  • 3 vaječné bielka
  • + 150 g tmavej horkej čokolády na čokoládový preliv

Postup

  1. V samostatnej miske zmiešame všetky ingrediencie na prípravu sušienok ( miešame vareškou ).
  2. Cesto je po vymiešaní lepkavé a celistvé.
  3. Z cesta na sušienky v rukách tvarujeme malé guľky ktoré ukladáme na plech vystretý papierom na pečenie. Takto pripravené guľky jemne prstom poroztláčame do tvaru okrúhlej hrubšej sušienky ( cesto sa dosť lepí na ruky preto použite malé množstvo vody ).
  4. Sušienky pečieme pri teplote 175°C po dobu 12 minút. 
  5. Upečené sušienky necháme úplne vychladnúť.
  6. Krém na krémové čokoládové sušienky bez lepku pripravujeme nad parou. T.j. v miske zmiešame všetky ingrediencie na krém ( okrem čokolády na preliv ).
  7. Miešame mixérom cca 3 minúty pokiaľ krém nebude pekne celistvý. 
  8. Po vymiešaní krém uložíme na 1 hodinu do chladničky aby stuhol a nelial sa.
  9. Po 1 hodine krém s pomocou zdobiaceho sáčku nanesieme na vychladnuté sušienky ( krém nanášame do tvaru špirály od okrajov ku stredu ). A uložíme ich stuhnúť na 30 minút do chladničky.
  10. Nakoniec rozpustíme tmavú horkú čokoládu vo vodnom kúpeli v ktorom namáčame špičky sušienok.
  11. Opäť necháme sušienky stuhnúť v chladničke. 
  12. Krémové čokoládové sušienky bez lepku konzumujeme po úplnom stuhnutí.

Krémové čokoládové sušienky bez lepku

Krémové čokoládové sušienky bez lepku

Počet zobrazení 1 016
 

Zanechať komentár