Pred dovolenkou sa nikomu nechce vyvárať honosné menu pod ktorým sa bude ohýbať stôl a ja nebudem výnimkou. V jednoduchosti je krása, preto dnešný recept bude z kategórie Fit receptov, pretože kombinácia kuracieho mäsa a zeleniny je ľahko stráviteľná.
Kuracie mäso z voľného chovu nás obohatí o vitamín B a poskytne nám potrebné železo a fosfor. Tým, že som kuracinu pomaly dusila a nepoužila žiadne zázraky na zahustenie, je ľahko stráviteľná. Mrkvovo- cuketové placky som spojila len vajíčkom a hladkou pohánkovou múkou, ktorá má pozitívne účinky na tráviaci trakt. Dnešné menu: „ Kuracie na šafrane s mrkvovo- cuketovými plackami.″
⇒porcie: 4 doba prípravy: 60 minút náročnosť: jednoduchá⇐
Kuracie na šafrane s mrkvovo- cuketovými plackami
• Placky •
Ingrediencie
- 250 g mrkvy
- 200 g cukety
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ks vajce
- 100 g hladkej pohánkovej múky
- soľ
- majorán
• Mäso •
Ingrediencie
- 800 g kuracieho mäsa
- 1 ks cibule
- 1 dcl olivového oleja
- čierne korenie
- soľ
- šafran
Postup
- Očistíme si zeleninu. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a cuketu na hrubšom, aby sme ju zbytočne nezbavili vody. Pridáme prelisovaný cesnak, hladkú pohánkovú múku, vajce a dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom.
- Na rozpálenej panvici s malým množstvom olivového oleja si klasickým spôsobom pripravíme placky.
- Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na plátky. Plátky cibule restujeme na oleji do zlatista, potom pridáme mäso a po orestovaní mierne podlejeme vodou. Ochutíme a dusíme do mäkka.
TIP: Kuracie na šafrane s mrkvovo- cuketovými plackami podávame s jarnou cibuľkou alebo syrom.
Vynikajuce ;)