Malinovo – kokosové guľky v čokoláde

Malinovo – kokosové guľky v čokoláde

sója sezam ovos psenica mlieko makkyse kukurica

Malinovo – kokosové guľky v čokoláde sú ako stvorené pre najzaľúbenejší deň v roku, Valentín. Sú prirodzene bezlepkové. Neobsahujú lepok, laktózu ani sóju. 

Hlavnými zložkami malinovo – kokosových guliek v čokoláde sú maliny a strúhaný kokos. Čokoládu som použila horkú. Pre sladšie jazýčky odporúčam primiešať 1 polievkovú lyžicu kokosového oleja s troškou práškového cukru.


⇒porcie: 12 guliek   doba prípravy: 5 minút +15 minút pečenie + 1 hodina a 10 minút tuhnutie   náročnosť: jednoduchá⇐

Malinovo – kokosové guľky v čokoláde


Ingrediencie

  • 200 g strúhaného kokosu
  • 25 g kryštálového cukru/ trstinového/ kokosového/med
  • 1 lyžička vanilkového extraktu/ vanilkový cukor/ vanilkový lusk
  • štipka soli
  • 100 g malín ( mrazených/ čerstvých )
  • 1 vajce
  • 150 g horkej čokolády/ mliečnej

Postup

  1. V miske zmiešame strúhaný kokos, kryštálový cukor, vanilkový extrakt, soľ a vajce. 
  2. Nakoniec primiešame maliny ( miešame ručne, pretože cesto je tuhé ).
  3. V rukách tvarujeme malinovo – kokosové guľky vo veľkosti pingpongových loptičiek.
  4. Guľky pečieme na plechu vystretom papierom na pečenie pri teplote 200ºC po dobu 12 – 15 minút. 
  5. Upečené malinovo – kokosové guľky v čokoláde necháme vychladnúť po dobu 10 minút.
  6. Medzitým si roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli. 
  7. Roztopenú čokoládu vlejeme do menších papierových košíčkov asi  do ¼  košíčka. 
  8. Vychladnuté malinovo – kokosové guľky vložíme do košíčkov s čokoládou a jemne pritlačíme aby sa čokoláda vytlačila aj na boky guliek.
  9. Zbytok čokolády použijeme na vrchnú dekoráciu guliek.
  10. Malinovo – kokosové guľky v čokoláde necháme stuhnúť v chladnej miestnosti po dobu asi 1 hodiny.

Malinovo - kokosové guľky v čokoláde

 

Počet zobrazení 722
 

Zanechať komentár